palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat művészeknek-képző- és iparművészeti alkotások, Rövidfilmek, Stand Up Comedy előadások

A XIV. Pszinapszis Kulturális Stábja pályázatot hirdet ambiciózus művészek számára. Pályázni a következő kategóriákban lehet: Képző- illetve iparművészeti alkotások, Rövidfilmek és Stand up comedy előadások.

1.    Képző- illetve iparművészeti alkotások
Kritériumok: képzőművészeti alkotások esetén festmények, rajzok, grafikák, fotók nevezhetők, a méretek pontos megjelölésével, kép mellékelésével, e-mailen. Iparművészeti alkotások közül szívesen látunk bármilyen anyagból és technikával készült alkotást. Kérjük a méretek megadását és kép csatolását is.

2.    Rövidfilmek

Kritériumok: kizárólag saját, tetszőleges technikával készített, maximum 30 perces film nevezhető, mely bármilyen típusú adathordozón (CD, DVD, pendrive, stb.) eljuttatható a Kultúrstáb részére. Ha a film már megtalálható az interneten valamely megosztó oldalon, illetve közösségi portálon, a link elküldése is elegendő.

3.    Stand up comedy előadások
Azt gondolod, vicces vagy? Ezzel rajtad kívül mások is egyetértenek? Könnyen feltalálod magad minden szituációban és a közönség jelenléte sem tud zavarba hozni? Akkor minden adott ahhoz, hogy részese legyél egy fergeteges stand up comedy estnek!

A jelentkezést meghallgatás követi, melynek időpontját e-mailben egyeztetjük.
Jelentkezni mindhárom kategória esetén a kultur@pszinapszis.hu e-mail címen lehet, 2009. december 31-ig.

A nevezett mű bármilyen témájú lehet, azonban előnyt jelent, ha ez illeszkedik a XIV. Pszinapszis idei főcíméhez, amely az „UTAK LABIRINTUSA” illetve témájához, amely a következőket öleli fel: döntési helyzetek az egyén életében. Hogyan választjuk ki a kínálkozó alternatívák közül az „utat”, melyet végül követni szeretnénk? Hogyan hat a döntéseinkre értékrendünk, szocializációnk, a társadalmi elvárások, és mi hogyan hatunk elhatározásainkkal a társadalomra, a szubkultúrára, amelyben élünk? Krízishelyzetekben hogyan változnak döntéseink? Összegezve: hogyan éljük meg saját labirintusunkat, és hogyan keressük a kiutakat?
Minden kategória legjobbjai lehetőséget kapnak a XIV. Pszinapszison való bemutatkozásra kiállítás illetve fellépés formájában, 2010 áprilisában.

Mutasd meg a tehetséged Te is!

XIV. Pszinapszis Kultúrstáb

Kapcsolattartók:

Hernek Mónika
hernek.monika@pszinapszis.hu

Petruska Hedvig
petruska.hedvig@pszinapszis.hu