palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat művésztelepen való részvételre (Franciaország)

Pályázati lehetőség művésztelepen való részvételre. A Darmstadt Secession 2019-ben 100. évfordulója alkalmából a Geschäftsführung Inez Gengelbach egy művésztelepet szeretne a „Plein Air” Mirabel témakörben az Ardeche-ben (Dél-Franciaország) elindítani.

Német és lengyel, majd később magyar művészek közösen mentek vissza Pit Ludwig szecessziós elnökéhez (1916-1997). Krakkói művészeket akart 1981-ban a vészhelyzetben Lengyelországban biztosítani. Aztán a vasfüggöny elesett, de a Pleinairs túlélte – 2004-ig. Mindegyik esetben az eredményeket a Darmstädter Museum művésztelepében mutatták be.

2019-ben 5 művész, Franciaországból, Lengyelországból, Magyarországról és 5 szecessziós tagból áll. A művésztelep 2019. 06.08. – 2019. 06. 22. tart.

A 2 hetes művésztelepen létrehozott munkák, az alábbiak szerint a Mathildenhöhe / Darmstadt tervezőházában kerülnek kiállításra.

A jelentkező művészektől a fotográfia / film, rajz, land-art, installáció/ háromdimenziós munkák, performance, festés és zene, műfajaiban várjuk a vázlatokat és koncepciós elképzeléseket.

Darmstadttól Mirabelig és vissza az utazást biztosítjuk. Étkezésről és a szállásról gondoskodunk. 4 nemzetből 4 művész lakik egy házban, a faluban.

A pályázatokat legkésőbb 2018. november 30-ig várjuk.

Letölthető dokumentum

Ausschreibung-Mirabel-2019

Emailben a kontakt@darmstaedtersezession.de címre kell benyújtani.