palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat New York-i műteremprogramban való részvételre

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda újra pályázatot hirdet New York-i műteremprogramban való részvételre! A New York-i Residency Unlimited (RU) és az ACAX együttműködése keretében pályázatot hirdetünk három hónapos (2013. szeptember-november) műteremprogramban való részvétel támogatására. A pályázatra Magyarországon élő, jelenleg is aktív képzőművészek jelentkezését várjuk, korhatárra való tekintet nélkül.

A pályázaton elnyerhető három hónapos ösztöndíj az alábbiakat foglalja magában:

 • utazás (Budapest – New York – Budapest repülőjegy és transzfer, maximum 900 USD)
 • szállás*  (1000 USD/hónap)
 • megélhetési költség (1000 USD/hó)
 • az ESTA díja **
 • rugalmas stúdióhasználat a RU-ben
 • a RU személyre szabott, szakmai támogatása, folyamatos konzultációs lehetőség, nemzetközi kontextus

A program megvalósulását a Trust for Mutual Understanding (New York) támogatása teszi lehetővé.
Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a program megvalósulásának ideje módosulhat, amennyiben az ACAX nem nyeri el a TMU (Trust for Mutual Understanding) pályázat teljes összegét, mely szükséges a program létrejöttéhez.

Elvárás: Magas szintű angol nyelvtudás a pályázás előfeltétele.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

 • legfeljebb két oldal hosszú szakmai önéletrajzot angol nyelven
 • digitális portfóliót, mely a pályázó válogatott munkáit tartalmazza
 • legfeljebb két oldal hosszú, angol nyelvű szakmai tervet, melyben a pályázó felvázolja, hogyan használná ki a műteremprogram által nyújtott lehetőséget, milyen projekten kíván dolgozni

Kérjük, hogy a szakmai terv kialakításakor vegyék figyelembe a RU profilját. A RU az olyan, helyi kutatást és konzultációt igénylő projektterveket részesíti előnyben, melyekhez érdemben hozzá tud járulni és melyek elsősorban nem műterem-használathoz kötődnek.

A döntés

A nyertes pályázót hazai szakemberekből álló zsűri és a RU kurátorai választják ki. A döntést elsősorban a következő szempontok határozzák meg:

 • a beadott portfólió és nemzetközi vonatkozásai
 • a leadott szakmai terv relevanciája, illeszkedése a RU profiljához

A zsűri a sikertelen pályázatokra vonatkozó döntését nem indokolja.

Beadási határidő: 2013. április 15 (hétfő)., 12.00 óra

A pályázatokat kizárólag digitális formában várjuk.
A pályázatokat az alábbi szerverre kérjük feltölteni:

IP : 195.228.170.212
port: 21
felhasználónév: acax-newyork
jelszó: 4zEVcJEQ

Kérjük a pályázókat, hogy a feltöltéshez egy önálló, tömörített mappát hozzanak létre a szerveren. A mappa elnevezése a palyazoazonositoja.zip formátumot kövesse, ékezeteket, pontot, kötőjelet ne használjanak. A pályázó azonosítója lehet a pályázó valódi neve vagy fedőnév. A tömörítéshez bármilyen zip-kompatibilis program (Windows, 7zip, stb.), és bármilyen FTP kliensprogram (Filezilla, TotalCommander, stb) használható.

A határidő után beérkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

További információ:
(+36 1) 794-6488
info@acax.hu

Residency Unlimited (RU)

A Residency Unlimited (RU) New York Brooklyn negyedében található, egyénre szabott szakmai programot biztosító műteremház. Rezidensei a vizuális művészetek területén aktív, amerikai és nemzetközi művészek és kurátorok. A RU az alkotói tevékenység támogatásának újfajta, együttműködésen alapuló modelljét valósítja meg, mely során a műteremház csapata figyelemmel kíséri a projektek alakulását, és konzultációk biztosításával segíti az alkotók munkáját. Biztosítják továbbá a projekt megvalósításához szükséges logisztikai feltételeket, heti rendszerességgel szerveznek szakmai találkozókat kurátorokkal és művészeti szakemberekkel, valamint lehetőséget nyújtanak a projektek prezentálására. A RU központ belső terei könnyen átalakíthatóak, így megfelelő környezetet biztosítanak az elsősorban nem stúdiómunkán alapuló kurátori és művészeti kutatásokhoz. A program ideje alatt a rezidensek projekttervük megvalósításán, tesztelésén és fejlesztésén dolgozhatnak, miközben lehetőségük van megismerni a világ művészeti fővárosát.

További információ: http://www.residencyunlimited.org/ ; http://www.acax.hu/