palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat ö-ző nyelvjárású hanganyagok gyűjtésire vagy létrehozására

Nyolcadik alkalommal várják az ö-ző nyelvjárás emlékeit, ezúttal hanganyag formájában.

A beérkezett pályaművekből 2016-ba az Írások vásárhelyi nyelvön című kötet született meg, 2017 februárjába pedig a Vásárhelyi beszédös lemez látott napvilágot. A 2017-be meghirdetett pályázat eredményhirdetésére 2018. március 8-án került sor, ahol minden résztvevő kapott egy mp3-as formátumú Újabb hangok a Hód-tava partyárul című CD-lemezt (ezen az összes pályamű szerepelt).

Idén újra pályázatot hirdetnek élő ö-ző nyelvjárású hanganyagok gyűjtésire vagy létrehozására. A régies vásárhelyi nyelvet ismerő személy beszédét kell felvenni hangrögzítőre (a hanganyag létrehozásában tudnak segíteni). Szívesen fogadnak olyan vásárhelyi ö-ző nyelven felmondott anyagot is, ami:

  • régi hanganyagot tartalmaz a családból (magnófelvétel, videó),
  • vagy saját hangon elmondott történetet, visszaemlékezést (ezt is elfogadják elektronikus adathordozón).

A rögzítésre kerülő élő beszéd vagy beszélgetés témáját nem kívánják korlátozni, lehet az az élet bármelyik területéről való visszaemlékezés, vagy humoros családi történet, várostörténet, szakmatörténet, katonaságnál megesett események, stb.

Minden esetben kérik feltüntetni a hangok tulajdonosának nevét, esetleg a riporter és alanya nevét, a készítés időpontját, a beadó nevét, címét, telefonszámát. Az anyagot valamilyen adathordozón a városi könyvtárba kell behozni, pendrive-on, vagy lemezen, esetleg elektronikus levélhez csatolva.

Beadási határidő: 2019. január 9. (szerda)

Beadás helye: Németh László Városi Könyvtár, a Wass Albert Irodalompártoló Egyesület részére, 6800 Hódmezővásárhely, Andrássy út 44.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket elektronikus levélcímen (wassalbertkor.hmv@gmail.com) várják, vagy érdeklődni lehet a 06-30-6837-407-es telefonszámon.