palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat önkéntes mentőszervezetek 2012. évi támogatására

Több mint negyvenhétmillió forintra nyújthatnak be pályázatot december harmincadikáig a kutatási-mentési tevékenységet végző, a katasztrófavédelemmel együttműködési megállapodást kötött önkéntes mentőszervezetek. A központi költségvetés a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság útján 47,1 millió forintot biztosít az önkéntes mentőszervezetek részére. Az előirányzat az önkéntes mentőszervezetek feladataihoz kapcsolódó technikai- és védőeszköz-ellátás, -fenntartás, gépjármű- és technikaieszköz-javítás, -felújítás és -fenntartás, valamint a mentőszervezet állománya oktatásának támogatására fordítható.
Pályázatot legfeljebb hárommillió forintra az a mentőszervezet nyújthat be, amely együttműködési megállapodást kötött a hivatásos katasztrófavédelmi szervvel és megfelel a pályázati kiírás feltételeinek. A támogatás vissza nem térítendő költségvetési támogatás, amellyel 2013. május 25-ig kell elszámolni.
A pályázatot az együttműködési megállapodás szerinti katasztrófavédelmi igazgatóságnak kell benyújtani 2012. december 30-ig.
A pályázat eredményének kihirdetésére csak a 27/2012. számú BM rendelet módosítását követően kerülhet sor.
Letölthető dokumentumok