palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat pedagógusok és gyermekekkel foglalkozó szakemberek számára

A gyermekek – akik a jövő zálogai – különösen érzékenyek a külvilág eseményeire, történéseire, kérdéseikre a válaszokat, megoldási lehetőségeket pedig nekünk felnőtteknek kell tudnunk felajánlani. Mai elanyagiasodott világunkban a fő gondot az önzés és az egymásra oda nem figyelés okozza, minden egyéb ennek a következménye. Minden élő és élettelen egy-egy különálló kis csoda, és ebből a sok kis csodából áll össze eggyé az a „nagy csoda”, amit a világunknak hívunk. De az egyedi vonásainkban sokszor elválasztó és nem az egymást kiegészítő jellegre helyezzük a hangsúlyt. A világ sokszínűsége a különbözőségeinkből fakad, az egész harmóniáját azonban mindannyian együttesen hozhatjuk létre. Ennek alakításában, jobbá tételében minden a jóakarat szellemében születő tett, minden szép, szeretettel teli gondolat jobbá, szebbé, szeretettel telibbé formálja a világot.

E felhívásunkkal bátorítani szeretnénk mindenkit, hogy foglalkozzon ezzel a témával, beszélgessen a gyerekekkel a jóakaratról, akár több alkalommal is. A felhívás célja maga az a folyamat, melyben a gyerekek és a felnőttek együtt szerezhetnek élményeket. Az ennek eredményeként megszülető kreatív alkotásoknak szeretnénk teret adni a Jóakarat Napon megnyitandó kiállításunkon.

A beküldött anyagok két körben kerülnek értékelésre. Az első körben a jóakarat szellemiségének megfelelő összes anyag befogadásra kerül. A befogadott anyagok mindegyikének fotója megjelenik a Jóakarat Nap honlapján. A második körben kiválasztásra kerülő alkotásokból kiállítást rendezünk, ahol a kiállított művek megtekinthetőek lesznek egy egész héten keresztül. Egyúttal az alkotó gyerekeket és a velük foglalkozó szakembereket is meghívjuk a Jóakarat Napra.

Jóakarat Nap

Időpont:           2012. június 9.

Helyszín:          Fuga Építészeti Központ (1052 Bp. V. ker. Petőfi Sándor u. 5.)

Honlap:            http://joakaratnap.joakaratavilagban.hu

Részletek

A beérkező művek készülhetnek síkban, térben, bármilyen művészeti vagy kézműves technikával, de várunk prózai, zenei, dramatikus megfogalmazásokat is. Az alkotások lehetnek egyéni, vagy csoportok általa létrehozottak is.

– Kézműves és művészeti technikák

  •  (síkban) személyenként 1 db, A4-esnél nem nagyobb méretű, bármilyen képzőművészeti technikával (rajz, grafika, festés, kollázs stb.)
  •  (térben) 1 db, 1x1x1 méteresnél nem nagyobb, bármilyen kézműves technikával (agyag, fa, stb.)
    • térbeli művek esetében az adott műről készült fotót kérjük elküldeni, mellékelve a róla szóló leírást (cím, technika, méret) a kiállításra kiválasztott tárgyakból azonban az eredeti művet fogjuk kérni (erről külön értesítést küldünk)

–  Mozgókép, hangfelvétel

  • maximum 5 perces felvétellel

Minden alkotáshoz kérünk egy rövid leírást, amely a készítő gondolatait/érzéseit mutatja be a művel kapcsolatban. (Maximum 15 sor)

Letölthető dokumentum

adatlap2

Beküldési határidő: 2012. május 13.

Az alkotásokat a palyazat@joakaratavilagban.hu emailcímre, illetve a Budapest V. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 60. III. em. 11. címre várjuk.

A beküldött művekhez kérjük csatolni a mellékelt adatlapot!

Kapcsolat

Tel: Szalai Annamária 06 20 2035283 (este fél 6-tól)

 Emailcím: palyazat@joakaratavilagban.hu

JÓAKARAT KÖZ-PONT (MI-TI-ÉN Alapítvány)

www.joakaratavilagban.hu