palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat reklámmozdonyon megjelenő motívum megtervezésére

eszakerdo_logoAz utolsó magyar polihisztor halálának 100. évfordulójára pályázat. Száz évvel ezelőtt, 1914. december 27-én hunyt el az „utolsó magyar polihisztorként” és a „madarak atyjaként” is ismert Herman Ottó. A zoológiával, néprajzkutatással, régészettel és számtalan egyéb tudományterülettel foglalkozó tudós Miskolchoz – az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának városához – is szorosan kötődik, hiszen élete során többször is élt itt, a Bükk-hegység keleti lábánál.

Az évforduló alkalmából az ÉSZAKERDŐ Zrt. egyedülálló módon egy Mk48-as típusú mozdonyának tematikus felmatricázásával kíván tisztelegni a nagyszerű tudós emléke előtt. A hazánkban első kisvasúti „reklámmozdonyon” megjelenő motívum megtervezésére ötletpályázatot hirdetünk, melyre bárki jelentkezhet elképzeléseivel.

Az elkészítendő mű témája: Herman Ottó és munkássága

Az elkészítendő pályamű legyen a mozdony teljes külső felületét (kivéve a forgóvázakat, és az egyéb géptér alatti szerelvényeket, melyek színe fekete kell maradjon!) beborító képi és tetszés szerint szöveges motívum, idézze fel Herman Ottó munkásságának főbb elemeit, életének fontosabb állomásait és lehetőség szerint Miskolchoz való kötődését. A pályaművön hangsúlyosan, annak szerves részeként meg kell jeleníteni az ÉSZAKERDŐ Zrt. és a LÁEV emblémáját, valamint a létrejövő motívumnak tükröznie kell a Társaság környezettudatos szemléletmódját.

A pályaművek beérkezésének határideje: 2014. június 16. hétfő

A pályázati anyagot tetszés szerint az alábbi címekre várjuk:

kisvasut@eszakerdo.hu

ÉSZAKERDŐ Zrt. 3525 Miskolc, Deák tér 1. (ez esetben lezárt borítékban, digitális adathordozón)

Az ímél tárgyában, illetve a lezárt borítékon kérjük feltüntetni: „Herman Ottó mozdony pályázat”

Letölthető dokumentum: 

Mk48-as mozdony jellegrajza, ÉSZAKERDŐ Zrt. emblémája, LÁEV emblémája

Pályázati feltételek:

  • A pályázaton komplex terveket várunk.
  • A pályaműveknek tartalmazniuk kell 2 db oldalnézetet, valamint egy elöl- és egy hátulnézetet.
  • A pályaműveket kizárólag digitális képformátumban várjuk. A pályaművek mellett a pályázó nevét, postai címét, ímélcímét és telefonszámát is fel kell tüntetni.
  • A pályamunkák felhasználási jogát a pályázaton való elindulással a pályázó átruházza a kiíró ÉSZAKERDŐ Zrt. részére. A kiíró a beérkezett képeket és a pályázó adatait harmadik félnek nem adja ki.
  • A pályázó a pályázaton való indulásával hozzájárul, hogy pályaművét a kiíró ÉSZAKERDŐ Zrt. különböző kommunikációs felületein közzétegye.
  • Egy személy legfeljebb 3 pályaművel vehet részt.
  • A nyertes pályaművet szakmai zsűri választja ki. A nyertes pályázó díja egy felejthetetlen hétvége az ÉSZAKERDŐ Zrt. bármely szálláshelyén és egy korlátlan utazásra szóló éves LÁEV-szabadjegy az egész család részére.

További információ kérhető: kisvasut@eszakerdo.hu

Telefon: +36 (46) 501-524

WEB: Az utolsó magyar polihisztor halálának 100. évfordulójára pályázat