palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat szezonális dekoráció koncepciótervezésre és megvalósításra

Pályázat a Csepel Plaza szezonális dekorációjának koncepciótervezésére és megvalósítására jelenleg még tanulmányaikat folytató formatervező és képzőművész hallgatók számára.

A pályázat tárgya
A Csepel Plaza szezonális – tavasz, nyár, ősz, tél – dekorációjának megtervezése és kivitelezése a megadott paraméterek alapján. A dekoráció kifejezetten mobil kell, hogy legyen. Magában foglalhatja a bevásárlóközpont közösségi tereit, ide értve az épületen belül a főbejáratnál elhelyezkedő oszlopot, a mozgólépcsőt, a korlátokat, folyosókat, mennyezetet és az emeleti, mozgólépcsővel szembeni nagy teret. A dekoráció nem takarhatja ki az üzletek portáljait, nem akadályozhatják a folyosón és az üzletekbe történő ki-be mozgást. A dekoráció természetét illetően nem lehet belsőépítészeti megoldás, azaz például bútor, kiegészítő világítás, burkolat.

A pályázat célja
A kiíró az ötletpályázatra érkező tervezői javaslatok alapján kívánja a legkedvezőbb megoldást kiválasztani és a tervezési programot véglegesíteni. A kiíró bármely díjazott pályamű szerzőjét a további tervezésbe – kölcsönös megegyezés alapján – bevonhatja.
Kifejezett célunk, hogy teret adjunk a hazai fiatal tervezőknek, hogy megmutassák tehetségüket és olyan innovatív megoldásokkal rukkoljanak elő, melyeket eddig nem láthattunk a magyar
piacon.

Olyan terveket várunk, melyek:

 • modernek, frissek, egyediek, merészek, túlmutatnak a magyar bevásárlóközpontokban eddig látott dekorációs elemeken
 • látványosak, nagyméretűek
 • könnyen felépíthetőek, tárolhatóak
 • kellemes, a vásárláshoz igényes légkört teremtenek, a vásárlót nem zaklatják fel
 • közösségépítő erejük van
 • megvalósíthatóak a Csepel Plaza paramétereit figyelembe véve

A pályázat jellege, formája: Ötletpályázat, melyet megvalósítás követ.

A pályázaton való részvétel feltételei
Az ötletpályázat résztvevője – pályázó, azaz a pályamű szerzője – az lehet, aki a jelen kiírásban meghirdetett tervezési feladat elkészítésére vállalkozik, aki a pályázatának benyújtásával a pályázati kiírás feltételeit magára nézve kötelezőnek elfogadta.
Az ötletpályázatot követően a kiírót a díjazott pályaművek szerzőivel szemben további megbízási kötelezettség, a pályázót vállalási kötelezettség nem terheli. A pályázatra egyénileg és maximum 3 fős csapatokban lehet jelentkezni. A pályázó csoport lehet állandó alkotóközösség, vagy a pályázatra szerveződött csapat. A pályázaton való részvétel ingyenes.

A pályázatból való kizárást von maga után, ha

 • a pályamű a leadási határidő után érkezik be
 • a pályamű megvalósíthatóság szempontjából nem értékelhető
 • a pályamű hiányos
 • a pályamű nem teljesíti a kiírás előírásait

A pályázaton való részvételi szándékot kérjük előre jelezni a marketing@indotek.hu email címen.

A pályázat lebonyolítása

 • A pályázat meghirdetésének időpontja: 2017. április 20.
 • Kérdések beküldésének határideje: 2017. május 2.
 • Kérdések megválaszolásának határideje: 2017. május 5.
 • Pályaművek leadásának határideje: 2017. május 23.
 • Eredményhirdetés legkésőbbi időpontja: 2017. május 31.

A helyszín szabadon bejárható a Csepel Plaza 1211, Budapest, II. Rákóczi Ferenc u. 154-170.

A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket a megadott email címen, vagy az alábbi telefonszámon lehet feltenni: +3630 516 7442 munkanapokon 9:00 és 16:00 óra között.

A pályaművek benyújtandó részei

Formai követelmények
A tervezési feladat ötletpályázat jellegéből adódóan szabadon választható ábrázolásmóddal elkészített, A/3-as méretű tervlapokon kerülhet benyújtásra.

Benyújtandó munkarészek:

 • A koncepció bemutatásához szükséges számú tervlap nyomtatott (A/3 tervlap) és elektronikus (pdf) formátumban;
  • vázlattervi szinten kidolgozott elrendezési terv
  • installációs terv az objektum megvilágítására, rögzítésére
  • helyszíni fotóba illesztett látványtervek (legfeljebb 10 darab)
 • A tervezett koncepció tömör, legfeljebb 4 oldalas szöveges bemutatása, A/4 formátumban;
  • Adatlap a szerzők adataival és felsorolásával
  • Kivitelezési költségkalkuláció

Letölthető dokumentumok

csepel plaza dekoracio palyazat

A pályaművek leadása

A pályaműveket elektronikusan és postán is várjuk az alábbi elérhetőségeken:
Email: marketing@indotek.hu
Cím: InManagement Kft.
Stift Viktória
Kerepesi út 52.
1148 Budapest
A pályaművek benyújtandó munkarészei

A pályázat díjazása
Az ötletpályázatra 4 koncepciótervet (tavasz, nyár, ősz, tél) kell benyújtani. A beérkezett terveket a kiírók értékelik és rangsorolják.

A kiírók három pályaművet díjaznak.

 • 1. helyezett díja: 200 000 Ft,-
 • 2. helyezett díja: 100 000 Ft,-
 • 3. helyezett díja: 50 000 Ft,-

A díjazott pályaművek megvalósításába a kiíró bevonja a nyertes pályázókat. A kivitelező a pályázóval közösen kerül kiválasztásra. A pályázaton helyezést elérők lehetőséget kapnak további bevásárlóközpontok dekorációinak megtervezésére (Zala Plaza, Szolnok Plaza, Debrecen Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Kanizsa Plaza).

Az ötletpályázat részletes programja
1. A feladat leírása
A pályázóknak 4 darab tervet kell benyújtaniuk a Csepel Plaza szezonális dekorációit illetően, tavasz, nyár, ősz és tél témájában. A tavaszi és téli dekorációtervek készítése során figyelembe kell venni a két fő ünnepet, a húsvétot és a karácsonyt. A tavaszi dekorációban elsősorban a tavaszi hangulat köszönjön vissza, a húsvéti téma a dekoráció egyik eleme, része legyen csak. A téli dekoráció ezzel ellentétben kifejezetten karácsonyi témát jelenítsen meg. A pályamunkákkal kapcsolatos alapvető és elsődleges elvárásunk, hogy megvalósíthatóak legyenek, valamint olyan új ötleteket vonultassanak fel, melyeket eddig nem figyelhettünk meg bevásárlóközpontban.
Nem célunk a meghökkentés, a dekorációnak befogadhatónak kell lennie a XXI. kerületi lakosok számára. Cél ellenben, hogy a befogadhatóság mellett beszédtémává váljon, olyan látványt kölcsönözzön a bevásárlóközpontnak, ami miatt a vásárlók szívesen visszatérnek. A dekorációt hosszútávra tervezzük, így a tartósság is fontos szempont.
Költségkeret: tervezéssel, adaptációval és megvalósítással együtt, koncepciónként nettó 2 millió forint.

A dekoráció használatának időbeli felosztása:
Nyár: május 1. – augusztus 31.
Ősz: szeptember 1. – november 15.
Tél: november 15. – január 15.
Tavasz: január 15. – április 30.
A dekoráció átszerelésének időtartama 3 nap.

Megvalósítás
A kiíró a megvalósítási folyamatba bevonja a nyertes pályázót/pályázókat. A kivitelező a kiíróval és a pályázóval közösen kerül kiválasztásra. A pontos adaptációs rajzok elkészítésére a kivitelezési fázist megelőzően kerül sor. A pályázat során elegendő olyan művek benyújtása, melyek garantáltan megvalósíthatóak, a részletek kidolgozása a következő fázisra esik.

A Csepel Plaza pozicionálása
A felújítás és átalakítás következtében modern megjelenéssel gazdagodott Csepel Plaza a sziget lakosainak elsőszámú bevásárlóközpontjává szeretne avanzsálni. Célunk, hogy a Királyerdő tehetős lakosai is felfedezzék maguknak a plaza megújult, húzómárkákat is kínáló üzleteit.
Mottónk: Veled vagyunk a mindennapokban.
Célunk, hogy a csepeliek a mindennapos bevásárlásért ne utazzanak Budapest belsőbb kerületeibe, hanem a plazát válasszák a vásárlás helyszínéül. A „Nem kell messzebb menned” érzést szeretnénk elültetni vásárlóinkban.

A helyszín
Kétszintes első generációs bevásárlóközpont. Építési év 1997, alapterület 19 800 négyzetméter. A tervezés során figyelembe veendő, hogy az emeleten a mozgólépcsővel szemben elhelyezkedő nagy tér rendezvények helyszínéül szolgál így, oda kizárólag olyan dekorációt lehet tervezni, mely interaktív és akár tematikus (karácsonyi, húsvéti) rendezvények részeként is funkcionálhat. Szívesen látjuk a földszinten, a főbejáratnál elhelyezkedő nagy oszlop kihasználását a dekoráció részeként.