palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat színházi nevelési programban való részvételre

Vegyetek részt valami MÁSban! Pályázati lehetőség óvodai, általános iskolai és középiskolai csoportoknak.

Az AppArt Egyesület és a MáSzínház hat különböző előadásukra hirdet most pályázati lehetőséget óvodai, általános iskolai és középiskolás csoportoknak. A résztvevő fiatalok csoportos kedvezményes jegyekkel, 800 és 1500 Ft közötti összegért nézhetik meg az előadásokat, amelyekhez térítésmentesen kapnak beavató és/vagy feldolgozó programokat. Az előadások között van, amit a szervezet elvisz a pályázó iskolájába, a többire az AppArtba (1077 Budapest, Wesselényi utca 73.) és az RS9 Színházba (1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 9.) várják a csoportokat. A foglalkozások megvalósulhatnak az előadás helyszínén vagy a pályázó intézményében, külön egyeztetett időpontban.

Nem csak a korosztály, de az előadások és feldolgozó színházpedagógiai foglalkozások témái is roppant széles körűek: a testvérféltékenységtől a sérültség iránti érzékenyítésen át a generációs különbségek témájáig kínálunk előadásokat.
Pályázási határidő: 2019. november 5. kedd, 22.00 óra

A színházi nevelés egy gyűjtőfogalom – egyes válfajaiban azonosság, hogy nézőire inkább résztvevőiként tekint, és gyakorlatok, játékok és nyílt beszélgetések formájában gondolkodásra és reflexióra invitálja őket. Teszi mindezt egy színházi jelenet vagy komplett előadás apropóján.

A 2005-ben létrejött MáSzínházból 2015-ben kinőtt AppArt Egyesület ezt a módszert használva dolgozik együtt értelmileg akadályozott és értelmileg nem akadályozott gyerekekkel és felnőttekkel, egyrészt kommunikációs és szociális kompetenciák fejlesztése, valamint kreativitás és kritikai gondolkodás fejlesztése, másrészt társadalmi érzékenyítés céljából.

A megpályázható előadások:

Apák fiai – Inkluzív színházi előadás, feldolgozó programmal (60+90 perc)
Téma: a férfiasság; az egyén biztonságos terei, Korosztály: 14 éven felüliek,

Kedvezményes csoportos jegyár: 1000 Ft/fő, Kiválasztásra kerülő csoportok tervezett száma: 4

A zuhanás sokkja – Integrációs kamaraszínházi előadás feldolgozó beszélgetéssel (100+60 perc)
Téma: megküzdési stratégiák a gyásszal, Korosztály: 17 éven felüliek

Kedvezményes csoportos jegyár: 1500 Ft/fő Kiválasztásra kerülő csoportok tervezett száma: 3

Carlo – Komplex színházi nevelési előadás, amelyben az előadás és a drámapedagógiai részek egy egységet alkotnak (180 perc, egy szünettel)
Téma: Megküzdési stratégiák a másolt, örökölt minták és a környezeti hatásokkal szemben, Korosztály: 12 éven felüliek

A nyertes pályázó csoportok ingyenesen vehetnek részt a programon, azonban erre a programra kizárólag hátrányos helyzetű, elsősorban szegregátumokban élő közösségek jelentkezését várják!

Kiválasztásra kerülő csoportok tervezett száma: 3

Ejha – Bábszínházi előadás feldolgozó programmal (40+30 perc)
Téma: testvérféltékenység; a kisebb testvér születésének hatása a családra, Korosztály: 4-7 évesek

Kedvezményes csoportos jegyár: 800 Ft/fő, Kiválasztásra kerülő csoportok tervezett száma: 1

KépMás – Próbálom túlkiabálni magam – Inkluzív színházi előadás beavató foglalkozással és feldolgozó programmal (90+70+90 perc)
Téma: kategorizáció, determináltság, Korosztály: 17 éven felüliek

Kedvezményes csoportos jegyár: 1500 Ft/fő, Kiválasztásra kerülő csoportok tervezett száma: 6

S(irály) generáció – Komplex színházi nevelési előadás, amelyben az előadás és a drámapedagógiai részek egy egységet alkotnak (180 perc, egy szünettel)
Téma: generációs különbségek, Korosztály: 17 éven felüliek

Kedvezményes csoportos jegyár: 1500 Ft/fő, Kiválasztásra kerülő csoportok tervezett száma: 2

A kedvezményes részvételi lehetőségeket a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft., Erzsébetváros Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Summa Artium Alapítvány támogatásának köszönhetően tudjuk biztosítani.

A pályázat weboldala: Vegyetek részt valami MÁSban! Pályázati lehetőség óvodai, általános iskolai és középiskolai csoportoknak