palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat szociális gazdaságban tevékenykedő kkv-k fejlődésének ösztönzésére

Az Európai szociális gazdaság missziók pályázati felhívás célja a vidéki területeken működő szociális gazdaságban tevékenykedő kkv-k fejlődésének ösztönzése.

A felhívás a legjobb gyakorlatok és a tanulás megosztásán és átvételén keresztül támogatja az együttműködést fejlesztő konzorciumokat, a vidéki területeken működő szociális gazdaságban működő vállalkozások és kkv-k ellenálló képességének, környezetbarátabbá tételének és digitalizációjának fokozására összpontosítva.

A felhívás a 2020-ban és 2021-ben közzétett két „Szociális gazdaság missziói” pályázatot követi, melyek célja a régiók közötti együttműködés fejlesztése a szociális gazdaság üzleti modelljeinek regionális kontextusban történő kiterjesztése érdekében.
A szociális gazdaságra vonatkozó cselekvési terv 3.4. pontjával összhangban a pályázati felhívás a szociális gazdaság ökoszisztéma szempontjából releváns szociális gazdasági szereplők számára, hogy innovatív és fenntartható üzleti gyakorlatokat dolgozzanak ki a vidéki növekedés és versenyképesség fellendítése, valamint a kettős átmenet előmozdítása érdekében. Elősegíti a bevált gyakorlatok és sikertörténetek cseréjét a különböző szakpolitikai területeken, amelyek hozzájárulnak a vidéki térségekre vonatkozó hosszú távú jövőkép céljainak eléréséhez.

A beavatkozási tevékenység várhatóan és elsősorban a vidéki területeken működő szociális gazdasági vállalkozások méretének növelését fogja ösztönözni, a következő témákra összpontosítva:

  • A szociális és ökológiai innováció klaszterei
  • Zöld és digitális átállás
  • Fenntartható és körkörös mezőgazdaság és élelmiszerrendszerek
  • Oktatási, képzési és készségfejlesztési tevékenységek munkanélküliek számára
  • Új európai Bauhaus és életminőség

Rendelkezésre álló költségvetés: 1 000 000 EUR

A támogatandó projektek száma: maximum 4

A projekt időtartama:  18 vagy 24 hónap

Letölthető dokumentumok

call-fiche_smp-cosme-2023-resilience_en

Pályázatok benyújtási határideje:  2023. december 07.  17:00 (CET) 

Web: European Social Economy Missions (SMP-COSME-2023-RESILIENCE)