palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatására diákoknak

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium pályázatot hirdetett a vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatására (kódszám: KKC-2008-A), amelynek az egyik („C”) részcélja a vállalkozói, a gazdasági vagy a pénzügyi ismeretek általános és középiskolai diákok körében való terjesztésének elősegítése. Az ilyen célú pályázatokat általános és középiskolák is benyújthatják, és különböző programok, rendezvények megszervezéséhez és lebonyolításához igényelhetnek támogatástpéldául:

* diákvállalkozói programokhoz;
* vállalkozói tevékenység megismertetéséhez;
* olyan programok szervezéséhez, amelyek során a fiatalok jobban megismerik a vállalkozók, üzletemberek életét, munkáját;
* vállalkozási, gazdasági vagy pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos versenyekhez, konferenciákhoz.

Általános és középiskolai diákok számára a vállalkozói, gazdasági vagy pénzügyi ismeretek terjesztését végző pályázók esetében a támogatás mértéke maximum 90%, de legfeljebb 15 millió Ft lehet. A támogatást meghaladó költségeknek megfelelő összeget a pályázónak a pályázat benyújtásakor saját forrásként kell igazolni.

A pályázatok benyújtása 2009. március 2-től 2009. április 17-ig lehetséges.

A részletes pályázati dokumentáció (felhívás, formanyomtatvány és útmutató) a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Internet honlapjáról tölthető le:
http://www.nfgm.gov.hu/feladataink/kkv/tamforras/palyazat/kkc_2008_a.html