palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat videóinterjús helytörténeti séták (IWalk) fejlesztésére

Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány pályázatot hirdet a helyi zsidóság történetéhez és a holokauszt eseményeihez kapcsolódó videóinterjús helytörténeti séta (IWalk) kidolgozására.

A pályázók köre: Általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító tanárok egyénileg vagy diákjaikkal.

A pályázat tartalma: A Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívuma interjúinak releváns videoklipjeire épülő, saját településhez kapcsolódó helytörténeti séta útvonalának és tartalmának kidolgozása.

A pályázat kétkörös.

A pályázatba bekapcsolódni az alábbi linken található jelentkezési lap kitöltésével lehet:
https://goo.gl/forms/2PInRADW9LaEwbDj2

Jelentkezési határidő: 2017. március 20.

A jelentkezési lapot határidőig kitöltők számára a pályázati anyag elkészítéséhez szükséges videóinterjú-klipek elérhetőségét (a felhasználási feltételek elfogadása után) biztosítjuk, valamint módszertani segítséget nyújtunk a helytörténeti séta szerkezetének kidolgozásához.

A séták kidolgozásának határideje: 2017. szeptember 15.

A pályázatok elbírálása

A pályázatokat az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézete, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány munkatársaiból álló zsűri értékeli. A pályázatok elbírálásánál előnyben részesülnek azok a munkák, amelyek diákok bevonásával valósulnak meg.

Díjazás

A helyi sétát kidolgozó és benyújtó pályázók számára már megvalósult helytörténeti sétákon való ingyenes részvételt biztosítunk választható helyszínekkel (Budapest, Aszód, Békéscsaba, Miskolc, Pécs, Szeged). A két legjobb séta végleges kidolgozásra kerül és mindenki számára elérhetővé válik a Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítvány letölthető IWalk applikációjában.

További információ: zachor@zachor.hu

Pályázat videóinterjús helytörténeti séták (IWalk) fejlesztésére