palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázati felhívás lengyel és magyar képzőművészek számára kiállításon való részvételre

varso_bannerSZOLIDARITÁS 1979 – 2009 „ Szálljon le közénk a Te lelked, és változtassa meg a föld, e föld arcát. Ne féljetek!” A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Lengyel Intézet, a Lengyel Köztársaság Nagykövetsége, grafika érem és plakát kiállítás felhívással fordul a magyar és a lengyel képzőművészek felé, a lengyel SZOLIDARITÁS MOZGALOM évfordulójának méltó megünneplésére.
A kiállítás sorozat indító bemutatkozása, terveink szerint a Lengyel Intézetben, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségében lesz 2009 októberében. Ezt követően 2009 év végén a varsói Magyar Kulturális Intézetben, majd 2010-ben Wrocławban, Krakkóban és Gdańskban kerül bemutatásra.
A kiállításon való részvétel magyarországi feltétele, hogy a művész a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok Szövetségének tagja, illetve a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója legyen.  A lengyel művészek részvételét, hasonló feltételekkel a magyarországi Lengyel Intézet koordinálja.

A kiállítás szándéka, hogy a képzőművészet nyelvén, méltóan emlékezzen a Szolidaritási mozgalomra, amely a lengyel és a közép-európai nemzetek demokratikus átalakítását elindította.

A kiállítás indítványozója a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének elnöke és Lengyelország magyarországi Nagykövet Asszonya.

A műveket szakmai zsűri válogatja.
A kiállítás kurátorait és a lengyel, magyar szakmai zsűri tagjait, a kiállítás indítványozói kérik fel.

A kiállítandó műről/művekről értékelhető, bírálatra alkalmas dia, fotó, terv, csak a műről szóló CD vagy DVD adható be.

Beadási határidő: 2009. szeptember 10.
Cím: A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, 1061 Budapest, Andrássy út 6. Postai cím: 1364 Budapest, Pf.: 51

A borítékra kérjük feltüntetni: „SZOLIDARITÁS” 1979 – 2009
A beküldött anyagon kérjük megjelölni a művész nevét, pontos címét, elérhetőségét (telefonját)
A mű műfaját, a mű címét, méretét, anyagát.

A kurátoroknak joga van művészeket, illetve műveket a kiállításra meghívni.

Forrás: http://www.magyarintezet.hu/