palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Parlagfű-őrség az egészségért!

Környezetvédelmi pályázatot indítunk „Gyökeres megoldást! Parlagfű-őrség az egészségért!” címmel általános iskolás osztályok és családok számára.

A PÁLYÁZAT CÉLJA
Ma Magyarországon minden ötödik ember szenved parlagfűhöz kapcsolt allergiás, illetve asztmás megbetegedésben, amely adat többek között a parlagfű térhódításával hozható összefüggésbe. A gyerekek különösen veszélyeztettek, egyre többen szenvednek a pollenallergiától, ráadásul minden harmadik allergiás gyerek asztmás is lesz, amely az egész életére szóló súlyos betegséggel jár. Pályázatunk célja, hogy a parlagfű által okozott károkra, a légszennyezettség folyamatos növekedésére felhívjuk a figyelmet, illetve hogy fejlesszük a gyerekek környezet- és természettudatos látásmódját.

A PÁLYÁZAT RÖVID LEÍRÁSA
A GreenLat Nonprofit Kft. a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesülettel közös pályázatot hirdet „Gyökeres megoldást! Parlagfű-őrség az egészségért!” címmel. A feladat: parlagfűvel fertőzött területek keresése, beazonosítása és az illetékes hatóságok felé való bejelentése. A bejelentéseken túl pluszpontok szerezhetőek a parlagfű irtásával, melynek módja a következő: az eltávolított parlagfüvet le kell fényképezni, és a digitális fényképet a kitöltött fotódokumentációval együtt a parlagfu@parlagfu.hu e-mail címre szükséges elküldeni.
Továbbá plusz pontok szerezhetőek, amennyiben a Facebookon „Szenvedek a parlagfűtől” elnevezésű oldalt like-olják (tetszik) és/vagy a parlagfűtotót illetve egyéb feladatokat (melyek szeptember második felétől letölthetőek a zoldholnap.hu és a Facebook oldalunkról) megküldik részünkre.(Minden egyes like-olás után plusz pont jár!)

NEVEZÉSI KATEGÓRIÁK

  • alsó tagozatos (1-4) osztályok,
  • felső tagozatos (5-8) osztályok,
  • családok

NEVEZÉSI FELTÉTELEK
A nevezés feltétele az „adatlap” kitöltése, amennyiben parlagfű-irtásban is részt vett a pályázó, a fotódokumentáció megküldése, továbbá ha egyéb feladatokat teljesített plusz pont megszerzéséért annak beküldése is 2011. október 20- ig a parlagfu@parlagfu.hu e-mail címre. Az adatlap elküldésével, úgy tekintjük, hogy a törvényes képviselő beleegyezését
adta a pályázaton való részvételhez. A személyes adatok megadásával a pályázó elfogadja a pályázati kiírás feltételeit. A beküldött képeket nem kapja vissza a pályázó. Örömmel vennénk, ha osztályok nevezése esetén szülők, nagyszülők is segítenék a munkát.

A BEJELENTÉS MÓDJA
Szóban, telefonon, írásban vagy elektronikus módon a Körzeti Földhivataloknál, a Kormányablakoknál, a Megyei Kormányhivatalok Földhivatalánál, a Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságoknál, a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerveknél valamint az Önkormányzatoknál.
A bejelentésnek nincs előírt tartalma, formai követelménye. Azonban szükséges a bejelentő neve, címe, valamint annak közlése, hogy a fertőzött ingatlan mely település területén található, a fertőzött terület elvárható pontosságú leírásával. Továbbá bejelentés tehető a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület hivatalos honlapján a www.pme.hu oldalon, az online bejelentő lap kitöltésével.
További információkat és elérhetőségeket a zoldholnap.hu oldalon és a Facebook oldalon találhat. Gondoljunk arra, hogy kis mennyiségű parlagfüvet (kb. 100 példányig, bekerítetlen közterületen) egyszerűbb és gyorsabb azonnal kihúzni, mint ehhez hatósági segítséget kérni.

Letölthető dokumentumok

Beküldési határidő: 2011. október 20.

Beküldési e-mail cím: parlagfu@parlagfu.hu
A tárgyba kérjük feltüntetni: „Gyökeres megoldást! Parlagfű-őrség az egészségért!”
A pályázat értékelésének határideje: 2011. október 31.

A nyerteseket elektronikus levélben vagy telefon, illetve a zoldholnap.hu oldalon tájékoztatjuk a díjátadás pontos időpontjáról és helyszínéről.
Minden kategóriában a 3 legtöbb bejelentést tevő pályázót díjazzuk a pluszpontok figyelembevételével.

Fővédnöknek felkértük:
Dr. Fazekas Sándort, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszterét

Védnökök:
Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület
Dr. Kőmíves Tamás, a Nemzetközi Parlagfű Társaság elnöke
Dr. Nékám Kristóf, Budai Irgalmasrendi Kórház Allergológiai és Immunológiai Osztály osztályvezető főorvosa
továbbá: Görög Zita, Lola, Németh Lajos, Alma Együttes Támogatóink jóvoltából sok-sok értékes nyeremény vár a pályázókra (osztálykirándulás, családi hétvége, készségfejlesztő játékok,  egészséges életmódhoz köthető tárgynyeremények, sportolási lehetőségek, sporteszközök, …).