palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Partitúra képzőművészeti pályázat

A Partitúra Kurzus 2012. pályázatot hirdet 15-25 év közötti fiatalok számára képzőművészeti alkotás elkészítésére . A Partitúra Kurzus 2012. augusztus 16-26. között a balatonfüredi Vaszary Villában összművészeti műhelymunkára hívja azokat a fiatalokat, akik tanulmányikat művészeti iskolában sajátítják el vagy szabad műhelyekben kísérleteznek és tanulnak képzőművészeti szakirányban. Idén a kurzus témája a VÍZ. Elsősorban új, a kurzus ideje alatt megvalósítható képzőművészeti alkotások kidolgozott tervét várjuk, amelyeket a fiatal művésztehetségek a kurzuszáró nyílt előadáson, 2012. augusztus 25-én 18 órakor a bemutatnak és kiállítanak a balatonfüredi Vaszary Villában.

Téma: VÍZ

Beküldendő:
A pályázatokat a webse.tv
http://www.webse.tv/index.php?o=379860 weboldalára kell feltölteni amelyhez regisztráció szükséges!

Pályaművek várunk: Olyan képzőművészeti alkotások terveit várunk, amelyekben fellelhetőek bizonyos elemek vagy a zene, vagy az irodalom vagy a tánc területéből. El kell küldeni az alkotás rajzos vázlatát, anyagszükségletét és leírását. A VÍZ témájában a hagyományos képzőművészeti eszközök mellett a hangos és mozgó installációk, performansz, akcióművészet, gesztusfestészet, fónikus és experimentális költészet jegyében készült terveket is várjuk. A pályaművek megvalósításának feltételeit a kurzus ideje alatt minimálisan biztosítjuk, erről az elbíráló művésztanárok döntenek.

Az elbírálásban figyelembe vesszük a művészeti területek határán meghúzódó alkotói lehetőségek kiaknázását, amely további kísérletezésre ad lehetőséget a kurzus ideje alatt.

Csak olyan pályázatokat fogadunk el, ahol a plágium gyanúja kizárható és a pályamű nem szerepelt nyilvánosan közönség előtt.

A beküldött munkákat a kurzust vezető művésztanárok bírálják el.

Beadási határidő: 2012. július 27.

A nyertes pályázatokat 2012. augusztus 25-én ünnepélyes kereteket között Balatonfüreden a Vaszary Villában adjuk át, amelyről a nyerteseket értesítjük.

Díjazás :

Fődíj: 30.000 Ft értékű pénzjutalom

Szervezőknek jogában áll az egyes kategóriákban a fődíjat megosztani, illetve nem kiadni!