palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Plakát a X. Balassi-fesztiválhoz pályázat

balassi palyazatA sok ezredéves régiségben gyökerező magyar közműveltség rajongóinak, az európai életérzés iránt vonzódó fiataloknak élménykínáló alkalma a Bálint napi Balassi-fesztivál. Az európai Balassi-folyamat kiindulópontja – a http://www.balassi.eu – pályázási lehetőséget nyit tehetséges plakáttervezőknek a XII. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz – az európai életérzés ünnepéhez – kapcsolódó plakát megtervezésére.

A fesztivál alcíme ez alkalommal: Balassi, a virágokkal nyíló

„Kiben virágoztat jókkal úgy tégedet, Tél után tavasszal mint az szép kerteket, Megáldja fejedet” – adja meg a Bálint nap hangulatát a költő.

A virágok iránti szeretetének fölidézéséért a 2016. február 12-én, 13-án és 14-én – pénteken, szombaton és vasárnap –  sorra kerülő zenés irodalmi esteken azokat a Balassi-verseket célszerű megjeleníteni, amelyekben Balassi a virágok iránti szereteté vallja meg mondanivalójának ábrázolásához.

A XII. Bálint napi Balassi-fesztiválhoz – az európai életérzés ünnepéhez – kapcsolódó rendezvény megszervezésére. 2016-ban a fesztivál a költő műveiből a virágokra utaló versrészleteket állítja az irodalombarátok érdeklődésének fénykörébe. Ehhez kell a világhálón megjeleníthető, tehát nem túl nagy helyet foglaló plakátot tervezniük a művészeknek.

A pályaműnek tartalmaznia kell a következő szöveget:

  • Balassi,  a virágokkal nyíló
  • XII. Bálint napi Balassi-fesztivál
  • Európa,  2016. február 12-13-14.
  • A XX. Balassi Bálint-emlékkard átadása
  • www. balassi .eu

Emellett helyet kell hagyni a plakáton mintegy húsz városnévnek: e települések neve kerül utólag a plakátra.

A pályaművet 2016. január 10-éig kell a balassikard@yahoo,com címre eljuttatni. A legjobbnak talált plakátot a www.balassi.eu honlap bemutatja a világhálón: az lesz a fesztivál hivatalos plakátja. Az alkotóval interjút készít a Présház Hírportál: www.preshaz.eu – emellett a művész és családtagjai meghívólevelet kapnak a Bálint napi Balassi-fesztivál központi rendezvényére, a Balassi Bálint-emlékkard XX. alkalommal történő átadására.

Figyelem, fontos kitétel. Ez a pályázat nem jár pénzmozgással. Az utazás és a Budapesten tartózkodás költségeit maga a pályázó viseli, ehhez támogatást nem kap; a rendezvényen – amelyen ez a pályázat nem kerül szóba – a közönség soraiban foglal helyet. A kardátadás után találkozhat kiemelkedő magyar irodalmárokkal, zeneművészekkel, alkotó értelmiségiekkel.

Forrás (és a korábbi plakátok helye): www.balassi.eu/Festival.htm