palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Polgár pincészet művészeti pályázat

polgár-pincészet pályázatA Polgár Pincészet (Polgár Pince Kft.) pályázatot hirdet borosüveg palackokból készült használati, dísztárgyak és képzőművészeti alkotások készítésére, valamint ezek kiállítására. A pályázat célja, hogy a Polgár Pincészet megjelenési lehetőséget biztosítson a fiatal művészek számára, ezáltal munkájukat megismertesse, elismertesse a közönséggel. A pályázat további célja, hogy a Pincészetnél rendelkezésre álló üres borospalackok művészi módon kerüljenek újrahasznosításra. Nem utolsósorban célja, hogy a beérkezett művek méltó helyet és funkciót kapjanak a Polgár Pincészet életében.

Pályázati feltételek

A műalkotás kritériumai

A pályázat témája a boros pince. A témából adódóan olyan műalkotások beérkezését várjuk, amelyek használati (pl.: pad, gyertyatartó stb.), belsőépítészeti elemként vagy dísztárgyként (pl.: szobor) funkcionálhatnak a Polgár Pincészetnél vagy annak közvetlen környezetében (pl.: terasz, kert, stb.). Előnyben részesülnek azok a pályázatok, amelyek kreatív módon közelítik meg a témát.
A pályázók kreativitásának segítése érdekében, alább rendelkezésre bocsájtunk három megvalósult mintát. (Kérjük, mellőzzék az ilyen jellegű munkák készítését!)
A műalkotás minimum 80 %-át a Polgár Pincészet által felajánlott borosüvegek kell, hogy alkossák.
A pályázók részére maximum 100 palack áll rendelkezésre, amelyek színéről az alkotók döntenek. A maximális mennyiségtől felfelé csak indokolt esetben lehet eltérni.
A beérkezett jelentkezések közül, az általunk vélt 10 legjobbnak van lehetősége a műalkotás elkészítésére.
A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői, felhasználói illetve személyiségi jogát, a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályt nem sért.

Kik pályázhatnak?
A pályázatra meghívott felsőoktatási intézmények, művészeti karjainak hallgatói, akik;

  • nappali vagy levelező tagozatos,
  • alap-, mesterszintű vagy Phd képzésben vesznek részt.

A díjazás miatt előnyben részesítjük az egyéni pályázókat, de a csoportmunka nem kizáró ok.

Letölthető dokumentumok

Pályázathoz szükséges dokumentumok

  • A felhíváshoz csatolt Jelentkezési lap.
  • Az elkészíteni kívánt műalkotás látványterve (rajz, grafika, stb.).

Jelentkezési határidő
Minden pályázónak 2011. március 31-ig emailben vagy postán (feladás dátuma számít) van lehetősége jelentkezni a pályázatra.
Email: info@polgarpince.hu
(A tárgyban a következő szerepeljen: Üvegpályázat 2011)

Posta: Polgár Pince Kft.
7773 Villány, Hunyadi u. 19.
(Borítékra kérjük írják rá: Üvegpályázat 2011)

A beérkezett jelentkezők közül 2011. május 2-ig értesítjük ki azokat, akik elkezdhetik a munkát.
A műalkotás elkészítési határideje 2011. szeptember 5.
A kiállítás várható időpontja 2011. október 1-2., a Villányi Vörösbor Fesztivállal egyidejűleg.

Díjazás
Az első körben kiválasztott mind a 10 pályázónak kiállítási lehetőséget biztosítunk a Polgár Pincészethez tartozó Polgár Bortrezor®, illetve Polgár Panzió területén.
A kiállítás megnyitójának időpontja egybe esik a nemzetközileg híres Villányi Vörösbor Fesztivál időpontjával.
A kiállítás 4 héten keresztül lesz megtekinthető.

Az első három helyezett díjazásban részesül:

  • I. Az ÖKO-FERR Közhasznú Nonprofit Kft. felajánlásából 300 000 Ft, valamint egy 2 fő részére szóló 2 éjszakás szállás csomag a Polgár Panzióban, amely tartalmaz egy borkóstolós vacsorát 2 fő részére is. Emellett 12 palackból álló Polgár borválogatás.
  • II. Az ÖKO-FERR Közhasznú Nonprofit Kft. felajánlásából 200 000 Ft, valamint egy 2 fő részére szóló 2 éjszakás szállás csomag a Polgár Panzióban, amely tartalmaz egy borkóstolós vacsorát 2 fő részére is. Emellett 6 palackból álló Polgár borválogatás.
  • III. Az ÖKO-FERR Közhasznú Nonprofit Kft. felajánlásából 100 000 Ft, valamint egy 2 fő részére szóló 1 éjszakás szállás csomag a Polgár Panzióban, amely tartalmaz egy borkóstolós vacsorát 2 fő részére is. Emellett 3 palackból álló Polgár borválogatás.

Mindemellett 3 db Nívó-díj kerül kiosztásra, a nyertesek egy 3 palackból álló Polgár borválogatást kapnak.

A pályázattal kapcsolatos egyéb információk
A verseny zsűrije:
Polgár Zoltán borász, Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő, borász, Farkas Ádám a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára és rektora, Colin Foster Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja, Németh Ágnes a Decanter Magazin főszerkesztője, Győrffy Zoltán a Pécsi Borozó főszerkesztője

A beérkezett műalkotások, a szállítás napjától a Polgár Pince Kft. tulajdonát képezik.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket feltehetik a következő elérhetőségek valamelyikén:
email: info@polgarpince.hu
tel: +36 72 492 194 (Scherer Vera)