palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben pályázat képzőknek

Az NCSSZI – Fiatalok Lendületben Programiroda és az M.S. Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. két képzőt keres az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja keretében 2013. február 18-20. és június 5-7. között megvalósítandó „Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben” elnevezésű hosszú távú képzés második és harmadik fázisának képzői feladatai ellátásához.

Jelentkezési határidő: 2013. január 31.

Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben képzés második és harmadik képzési alkalmának lebonyolítása

Kiíró: NCSSZI – Fiatalok Lendületben Programiroda és M. S Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt.

Határidő: 2013. január 31.

I. A felhívás célja

A NCSSZI Fiatalok Lendületben Programiroda (továbbiakban: Programiroda) és M.S. Concord Tanácsadó és Szolgáltató Bt. (továbbiakban Képzésszervező) két képzőt keres az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja keretében 2013. február 18-20. és június 5-7. között megvalósítandó „Projektmenedzsment a nemzetközi ifjúsági projektekben” elnevezésű hosszú távú képzés második és harmadik fázisának képzői feladatai ellátásához.

II. Megvalósítandó képzés

A képzés fő célkitűzése, hogy a résztvevők képessé váljanak nemzetközi ifjúsági projektek tervezésére, előkészítésére, megvalósítására, értékelésére és utánkövetésére (különös tekintettel a Fiatalok Lendületben Programra és a hosszú távú mobilitási projektekre), a külföldi partnerszervezetekkel illetve résztvevőkkel való együttműködésre, valamint az EUs pályázati források hatékony felhasználására.

Ennek érdekében a képzés nemzetközi projektmenedzsment ismeretek elsajátítására és az interkulturális kompetenciák fejlesztésére teremt lehetőséget egy komplex képzési program és szakmai konzultációs lehetőség keretében.

A képzési alkalmak időpontja:

 1. 2013. február 18-20.
 2. 2013. június 5-7.

A képzési alkalmak helyszíne: Balatonföldvár, Pergola Panzió.

III. A képző feladatai

 • A képzés napi programjának összeállítása;
 • A képzői feladatok ellátása a képzés során;
 • Képzésszervező által biztosított képzési dokumentáció (jelenléti ívek, értékelő lapok, beszámoló őrlap) kitöltése, vezetése;
 • Szoros együttműködés a másik kiválasztott képzővel.

A képzői tevékenység magában foglalja a képzési alkalmak előkészítését és értékelését is a lebonyolításuk mellett. Mind az előkészítő, mind a lezáró szakaszban részt vesz minden képző egy-egy fél napos egyeztetésen az NCSSZI területért felelős szakreferensével és a Képzésszervező képviselőjével. A képzési alkalmak programját és részleteit kiválasztott képzőtársával dolgozza ki.

A képzők részletes napi programot, módszertani leírást és írásos záró beszámolót készítenek. A napi programot és módszertani leírást a program megkezdése előtt átadják az NCSSZI munkatársának és a Képzésszervezőnek, a szakmai záróbeszámolót pedig legkésőbb 15 nappal a képzést követően a Képzésszervezőnek, aki beépíti azt szakmai beszámolójába.

IV. A képzővel szembeni elvárások

 • A képzőnek legyen a Fiatalok Lendületben Programhoz kapcsolódó képzői tapasztalata
 • A Fiatalok Lendületben Program alapos ismerete
 • FLP projektmenedzsmentben szerzett tapasztalat

V. Jelentkezés módja

Pályázni egyénileg a referenciákat tartalmazó önéletrajzzal (az elvárásokkal kapcsolatos releváns tapasztalatok részletezésével) és a szükséges mellékletek benyújtásával, a képző által írt motivációs levéllel, és egy szabadon választott konkrét képzés napi program tervezetével lehet.

VI. További tudnivalók

A képzők a tevékenységet a Programirodával szoros szakmai együttműködésben valósítják meg.

A képző bevonja a Programirodát az alábbi területeken:

 • szakmai felügyelet a program teljes időtartama alatt;
 • szakmai értékelés.

A képzési alkalmak magyar nyelvűek, a pályázatokat magyar nyelven várjuk.

A képzések résztvevői létszáma 20-25 fő.

A képzések módszerei:

 • Nem-formális és élmény alapú tanulás, kooperatív tanulás (interaktív gyakorlatok, szituációs játékok, szimuláció, irányított beszélgetés, páros és csoportmunka, tematikus műhelymunka, terepgyakorlat, stb.)
 • Önálló munka és konzultáció

Az egyes képzésekre a részvevőket a Képzésszervező hívja meg. A részvevők listáját a Képzésszervező a képzők rendelkezésére bocsátja, akik a képzés megkezdéséig felveszik a kapcsolatot a jelentkezőkkel.

VII. Díjazás

A képző díjazása: 2 x 3 nap (képzésenként 1 teljes és két fél munkanap, amely tartalmazza az előkészítést és az utómunkálatokat is). Összesen: 240.000 Ft+ÁFA.

VIII. A pályázat elbírálása, szerződéskötés, ellenőrzés

A pályázatokról a Képzésszervező munkatársai döntenek a Programiroda bevonásával. A nyertesekkel a Képzésszervező szerződést köt. A képzések tartalmi megvalósulását a Programiroda munkatársai mind a tervezési, mind a megvalósítási és értékelési szakaszban nyomon követik.

IX. A pályázatok benyújtási határideje

A pályázatokat elektronikusan kérjük benyújtani.

A pályázatok benyújtási határideje: 2013. január 31. éjfél.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre várjuk: szoke.zsofia@mobilitas.hu

További információ:

Szőke Zsófia
NCSSZI – Fiatalok Lendületben Programiroda,
szoke.zsofia@mobilitas.hu
06 (1) 237 6763