palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rádiójáték pályázat diákoknak

madartavlatAz Országos Diákszínjátszó Egyesület a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorával együttműködésben rádiójáték pályázatot hirdet a középiskolás, valamint az egyetemista korosztály számára. A pályázat célja e speciális színházi műfaj megismertetése, népszerűsítése, egyben ifjú tehetségek felfedezése a műfaj számára.


Tartalmi és formai követelmények

A pályázatnak nincs megszabott műfaji követelménye: egyaránt nevezhető rádiómonológ vagy sokszereplős, fordulatos drámai mű akusztikus megvalósítása. Előnyben részesítjük az eredeti alkotások rádiószínházi feldolgozását, de lehet pályázni ismert szépirodalmi művek adaptációjával is. A pályázóknak figyelembe kell venniük a műfaj sajátosságait: a rádiójáték az adott történetet kizárólag emberi hangok, zörejek és zenei effektusok segítségével meséli el.

A rádiójáték időtartama maximum 20 perc lehet. A hangfelvételen a mű szerzője, címe és egyéb alkotói is jelenjenek meg konferálás formájában.

Technikai feltételek
A pályaműveket CD-n kell beküldeni, amely tartalmazza a rádiójáték

  • hanganyagát,
  • a szövegkönyvet, illetve
  • a kitöltött jelentkezési lapot (letölthető az ode.szinhaz.org weboldalról).

A hangfelvétel kívánatos tulajdonságai:

  • sztereofonikus vagy térhatású keverés,
  • audio vagy wav formátum,
  • 128 kilobites, 44100 Hz-es mintavételezéssel.

(Ezek a technikai feltételek bármely számítógép vagy laptop hangrögzítő programjával beállíthatóak.)

A rádiójátékok elbírálását Solténszky Tibor, a Magyar Rádió Rádiószínházának vezetője végzi. A pályázathoz kapcsolódóan vele folytatott beszélgetés január 19-én hallható a Madártávlat és békaperspektíva műsorában (adásidő 18.00-19.30 között), azt követően pedig internetről letölthető a blog.tilos.hu/madartavlat/ weboldalról.

Letölthető dokumentumok:

A pályamunkákat az Országos Diákszínjátszó Egyesület postacímére várjuk: 1085 Budapest, Horánszky utca 11.

Beküldési határidő: 2010. április 30.

Eredményhirdetés május második felében, amiről a pályázókat elektronikus levélben értesítjük. A legértékesebb pályaművek bemutatási lehetőséget nyernek a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorában, illetve a Pécsi Országos Színházi Találkozó Nyílt Fórumán.

További információ Pap Gábortól kérhető a gabor.papesz@freemail.hu címen.

Támogató: Oktatási és Kulturális Minisztérium

Forrás: http://blog.tilos.hu/