palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rajtad áll a jövőd! Az UNICEF pályázata közös műhelymunkában való részvételre

Fontosnak érzed, hogy majd megfelelő munkát találj? Hogy olyan tudás és képességek birtokába kerülhess, ami felkészít erre? Hogy olyan közösségben élhess, amelyben megbecsülnek és elismerik az értékeidet? Ahol a jót látják benned és nem a problémát? Ha igen, jelentkezz az UNICEF Rajtad áll a jövőd! elnevezésű magyarországi programjára.

A programra egy nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A sikeres pályázók egy országos műhelymunkában kezdhetik meg gondolataik formába öntését, amelynek része egy többnapos budapesti képzés. Végül kiválasztásra kerül az öt legígéretesebb kezdeményezés, amelyek részletes kidolgozásához és megvalósításához az UNICEF pénzügyi és szakmai támogatást biztosít. 2019 tavaszán pedig a legjobb helyi projektek nemzetközi zsűri elé kerülnek, amelytől további anyagi támogatást, valamint mentori segítséget nyerhetnek.

A nyilvános pályázat jelentkezési határideje: 2018. november 19. éjfél

A jelentkezést beküldők közül tíz csapat kap meghívást egy 2018. december 14-e és 16-a között Budapesten megrendezett műhelymunkára. Az öt legjobb csapat 1.000 dollárban és szakmai támogatásban részesül a műhelyben kidolgozott elképzeléseik megvalósításához. Egy magyar csapat pedig részt vehet tizenöt másik ország versenyzőivel a világméretű versenyben: a 20.000 dolláros fődíjért.

Milyen feltételekkel jelentkezhetsz?

  • 14 és 24 év közötti magyar állampolgárságú fiatalokból álló 3-5 fős csapatok jelentkezését várjuk (az életkort 2018. szeptember 24. napja alapján vesszük figyelembe).
  • a műhelymunka során olyan új ötletek megvalósításán dolgozhattok, amelyek megvalósítására eddig még nem kaptatok más támogatást (pl. hivatalos szervezetként, bejegyzett egyesületként, vállalkozásként, stb.).

Mit kell vállalniuk a jelentkezőknek?

  • A csapatnak részt kell vennie egy félnapos tájékoztató megbeszélésen 2018. december 7-9. között, valamint az azt követő rövid kutatómunkában.
  • A csapat tagjainak jelen kell lenniük, és aktívan együtt kell működniük a műhelymunka mindhárom napján, vagyis 2018. december 14-16-án.
  • Ha megnyeri a csapat az 1.000 dolláros díjat és a kapcsolódó szakmai támogatást, akkor meg kell valósítania elfogadott tervezetét 2018. december és 2019. február között.
  • Amelyik csapat a nemzetközi zsűri döntése alapján 2019. április végén elnyeri a 20.000 dolláros támogatást, az egyszersmind vállalja, hogy tovább folytatja a megkezdett munkát.

Az előkészítő egyeztetésre és a társadalmi műhelymunkára kiválasztott résztvevők utazási és szállásköltségeit az UNICEF Magyarország vállalja, illetve gondoskodik a csapatok tagjainak teljes ellátásáról.

A csapat összetétele, motiváltsága, a beadott jelentkezés minősége alapján ítéljük meg, hogy képes lehet-e megvalósítani céljait. Külön értékeljük a sokszínűséget és azt, ha a csapat tagjai között hátrányos helyzetű, fogyatékossággal élő fiatalok is vannak.

A csapat által megadott probléma a magyarországi felhívás témájához kapcsolódik.

Letölthető dokumentumok

Jelentkezni az online űrlap beadásával vagy a jelentkezési lap kitöltésével és a rajtadallajovod@unicef.hu e-mail címre, illetve az UNICEF Magyarország, 1077 Budapest, Wesselényi u. 16/a postai címre történő beküldésével lehet.

További információ a rajtadallajovod@unicef.hu e-mail címen, valamint a + 36 20 441 1913 telefonszámon.

Rajtad áll a jövőd! pályázat műhelyképzésre