palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rajzolj saját mesét pályázat

Karcolat pályázatA Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület aZ OTP BANK NYRT. TÁMOGATÁSÁVAL RAJZOLJ SAJÁT MESÉT! címmel rajzpályázatot hirdet gyerekek számára. A Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület az OTP BANK Nyrt. támogatásával 2010 novemberében nagy sikerű irodalmi pályázatot hirdetett gyermekeknek „Álmodj saját mesét!” címmel. A 267 pályázó és az olvasók lelkesedése arra buzdít minket, hogy e sikerhez kapcsolódva 2011 márciusában rajzpályázattal örvendeztessük meg a mesekedvelőket.

A Karcolat Egyesület „Rajzolj saját mesét!” címmel rajzpályázatot hirdet, melyre két korcsoportban, 10-12 és 13-15 éves gyermekek rajzait (grafikáit, vizuális alkotásait) várjuk, technikai megkötés nélkül. A mű lehet önálló kép vagy több alkotásból álló sorozat.

A képeken hétköznapi gyerekek oldják meg a felmerülő problémákat. „Olyan gyerekhősök, akik különböznek a többiektől. Akár úgy, hogy valamiben hiányt szenvednek, akár úgy, hogy nagyon eltérnek az átlagostól (például fogyatékkal élők, vagy ellenkezőleg: kimagaslóan tehetségesek, esetleg idegen világból származók, más nemzet, vagy népcsoport szülöttei, stb.). A főszereplőt csodás, mágikus tudást birtokló lények, különleges képesség, varázserő is segítheti vagy hátráltathatja. Az alkotás mindenképpen mutasson rá valamely emberi érték (empátia, tolerancia, szeretet, hűség, elfogadás, megértés, igazság, szabadság, kitartás, becsület, összetartozás, barátság) fontosságára, mely érték birtokában a főhős megoldja a történetben felmerülő problémát!”

Az Egyesület a rajzpályázat legjobbjait jutalmazza, ötvenet kiválaszt, és a korábbi mesepályázat műveiből kiválogatott ötven legjobb mesével együtt nyomtatott formátumú mesekönyvben tervezi megjelentetni 2011-ben.

Zsűritagok

Az OTP Bank Nyrt. munkatársai
Csóri Balázs
Frank Krisztina
Misetics Sándor
Nagy Krisztina
Tamásné Vőneki Zsuzsanna
, a zsűri elnöke
Tóth Viktor

A Karcolat Egyesület
Czinkos Éva
(Eve Rigel) író, szerkesztő, a Karcolat Egyesület elnöke
Szendrei Dóra
a Karcolat Egyesület elnökhelyettese
Tóth Beáta
a Karcolat Egyesület titkára
Papp Norbert
festőművész
Vágvölgyi Attila
grafikus, a Karcolat Egyesület grafikai szerkesztői

A pályázat értékelése

A pályázatokat 10-12 éves és 13-15 éves korcsoportban értékeli a zsűri.

A beküldött pályamunkákat az OTP Bank Nyrt. munkatársai és a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület irodalmi szerkesztői bírálják el.

A nyerteseket e-mailben és/vagy telefonon értesítjük.

 • I. hely: 15 000 Ft értékű könyvjutalom, emléklap, a díjazott mű nyomtatott formátumú megjelenése
 • II. hely: 10 000 Ft értékű könyvjutalom, emléklap, a díjazott mű nyomtatott formátumú megjelenése
 • III. hely: 5 000 Ft értékű könyvjutalom, emléklap, a díjazott mű nyomtatott formátumú megjelenése

Az első helyezést elért gyerekeket felkészítő pedagógusok, szülők meglepetés jutalomban részesülnek. A zsűri fenntartja a jogot, hogy helyezést el nem ért alkotásokat különdíjjal jutalmazzon.

A beküldés feltételei: A képeket elektronikus (scannelt vagy lefotózott) formában (jpg, bmp, tiff, gif képfájl), elektronikus úton (e-mailben) kérjük beküldeni az alábbi címre: mese@karcolat.hu

A fájllal együtt az alábbi adatok megadását kérjük:

 1. az alkotó neve, elérhetősége
 2. a kép pontos címe
 3. a kép technikája és hordozóanyaga (pl. grafit-papír, olaj-farost)
 4. a kép pontos méretei (cm-ben), tájolásának megadása (melyik a kép alja?)
 5. a lehető legnagyobb felbontású és nyomdai minőségre is alkalmas fotó vagy scan a képről. (Minimum 300 dpi felbontás.)
 6. felkészítő tanár
  1. neve, elérhetősége
  2. e-mail és telefonszám
 7. Az iskola neve, pontos címe, elérhetősége telefonon és mailben.
 8. Minden pályázó maximum négy képet küldhet be!

Amennyiben szükséges, a beküldéshez igénybe vehető felkészítő pedagógus vagy a szülő segítsége. A feltételek betartása segíti a gyors zsűrizést és eredményhirdetést.

A pályamű beküldésével a pályázó, kiskorú gyermek esetén szülei, ill. a felkészítő tanár beleegyezésüket adják abba, hogy a beküldött pályamunkát a KIMTE mind elektronikus, mind nyomtatott formában közzétegye. A beküldő mindenféle honoráriumról lemond.

A pályázatok beérkezését elektronikus levélben 48 órán belül visszaigazoljuk! Amennyiben a visszaigazolás nem történik meg, kérjük a mese ismételt elküldését a megadott e-mail címre!

A pályaművek beadási határideje: 2011. április 18, hétfő éjfél.

Eredményhirdetés: Az eredményhirdetésre a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület és az OTP Bank Nyrt. közös szervezésében megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségen kerül sor.

Várható időpont: 2011.05.21. szombat 13 óra

Minden pályázónak sok sikert kíván a Karcolat Irodalmi és Művészeti Tehetségkutató Egyesület és az OTP Nyrt.!

A pályázat kiírása megtalálható az Egyesület honlapján: http://egyesulet.karcolat.hu

A Karcolat Egyesület fenntartja a jogot, hogy a pályázati kiírás tartalmát és idejét szükség esetén megváltoztassa.