palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rajzpályázat lányoknak a jövő technológiáiról

tempus pályázatEurópai gyermek rajzverseny lányoknak a jövő technológiáiról. A Nemzeti Innovációs Hivatal (Magyarország), az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatósága (DG INFSO) és a Nők a Technológiában Európai Központja (ECWT) a magyar európai uniós elnökségi programsorozat keretében rajzpályázatot hirdet egész Európára kiterjedıen 6-16 éves korú lányok számára a következő témakörben: “Hogyan képzelik el az európai lányok a jövő infokommunikációs eszközeit?”
A rajzverseny célja, hogy a lányok szabadon engedhessék kreativitásukat az új eszközök kigondolása során, és hogy már ebben a korai életszakaszban felhívjuk a figyelmet az innovatív képességek fejlesztésének fontosságára.

Pályázók köre:
6-16 év közötti lányok pályázhatnak az Európai Unió 27 tagállamából.

Két életkori kategória:

  • 6-12
  • 13-16 év közötti lányok.

A versenyben csak egyénileg lehet részt venni. Diákcsoportok vagy osztályok jelentkezését nem fogadjuk el. Egy diák csak egy alkotással versenyezhet. A diákok rajzaikat elkészíthetik tanóra keretén belül, de otthonukban is.

Pályaművek két témakörben adhatóak be:

  1. Milyen olyan érdekes dolgokat csinálnál a számítógépeden vagy az interneten, amit ma nem tudsz megtenni?
  2. Mi lenne az az új infokommunikációs eszköz (pl. számítógép, mobiltelefon), ami segítené a Te, illetve családod életét?

A diákok számítástechnikai készségeiket és művészi hajlamukat egyszerre kamatoztathatják. A pályamű szabadon választott technikával készülhet, lehet rajz, festés, számítógépes programmal készített rajz vagy kollázs maximum A4-es méretben.

Jelentkezés menete:
Minden résztvevőnek e-mailben kell eljuttatnia a jelentkezési lapot és a pályaművet az alábbi címre: competition@nih.gov.hu.
A diákoknak a pályaművet szkennelve vagy fotó formájában kell csatolniuk az e-mailhez. A kiírás végén található jelentkezési lapot kérjük magyarul vagy angolul kitölteni, a szülővel vagy gondviselővel aláíratni, majd beszkennelni. A beszkennelt pályaművet és adatlapot lehetőség szerint kérjük zip fájlba tömöríteni. Az e-mail maximális mérete 5 MB lehet a csatolt pályaművel együtt.
A pályaművet jpg formátumban kell elküldeni, és a fájlt a következőképpen kell elnevezni: AnnaM_14_Hungary.jpg – keresztnév, a vezetéknév kezdőbetűje_ életkor_ lakhely angolul (ország).

Beadási határidő: 2011. február 20.

Csak a határidőig beérkező pályázatokat fogadjuk be.

Értékelés folyamata:
A pályaművek értékelését négy tagból álló zsűri végzi (szakemberek és a szervezők képviselői), akik ismerik az iskolai környezetet, és tisztában vannak a diákok képzőművészet téren elvárható képességeivel.

Főbb értékelési szempontok:

  • kreativitás, egyediség, a kifejezni kívánt üzenet érthetősége
  • a technikai minőség (elrendezés, térkihasználás, stílus, színvilág, stb.).

A zsűri döntése végleges és megtámadhatatlan.
Az értékelési folyamat a 2011. február 20-i beadási határidő lejárta után azonnal kezdetét veszi.

Győztes pályaművek:
4 első helyezett és 4 második helyezett kerül kihirdetésre. A nyertesek és második helyezettek e-mailben kapnak értesítést legkésőbb 2011. február 25-én.

Eredményhirdetés, díjátadás

A győztes pályaművek felkerülnek a verseny honlapjára (a pályázó keresztnevével, vezetéknevének első betűjével, életkorával és országával) www.asszisztencia.hu/ntit/competition és 2011. március 7-én a díjátadó ünnepség helyszínén, a Magyar Tudományos Akadémia Roosevelt téri épületében kiállításra kerülnek.
A díjátadó ünnepséget követően a győztesek ingyen belépőben részesülnek a Csodák Palotájába, továbbá tárgyjutalomban is részesülnek.

Jogok
A Nemzeti Innovációs Hivatal (Magyarország), az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatósága (DG INFSO) és a Nők a Technológiában Európai Központja (ECWT) fenntartja a jogot a részvételi szabályok és a díjazás megváltoztatására. Az esetleges változtatásokat közzétesszük a www.asszisztencia.hu/ntit/competition honlapon.

Szellemi tulajdonjogok:

Minden pályamű és a hozzá kapcsolódó egyéb anyag a Nemzeti Innovációs Hivatal tulajdonát képezi. A Nemzeti Innovációs Hivatalnak jogában áll javítani, szerkeszteni, bővíteni, átalakítani és sokszorosítani a pályaműveket a beadásuk napjától kezdődően. A pályáztató korlátozás nélküli felhasználási jogot szerez a pályaműveken.

Ha kérdései, észrevételei vannak a pályázati felhívással kapcsolatban, a Nemzeti Innovációs Hivatal munkatársa, Vántora Virág (telefon: +36 1 484 2567; e-mail: virag.vantora@nih.gov.hu ) készséggel áll rendelkezésére.

Letölthető dokumentum

rajzpalyazat2011x

Forrás: http://www.tpf.hu/