palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Re-bútort az aulába!

tervezésA Re-bútort az aulába! pályázatra, olyan lelkes diákok jelentkezését várják, akik számára nemcsak a környezetvédelem, hanem az is fontos, hogy aktívan részt vegyenek az iskolai közeg alakításában.

Leülnétek az iskolai aulába, de nincs hova? A suli kertjében mindenféle hasznosnak tűnő lom hever, és nem tudtok vele mit kezdeni? Unalmasak a megszokott iskolai padok? Itt a lehetőség, hogy újjávarázsoljátok az iskolátok tereit! Ha éreztek némi kreativitást, emellett pedig sok-sok lelkesedést, jelentkezzetek a Humusz Szövetség iskolások részére meghirdetett pályázatára, melynek keretében az iskolátok közösségi tereibe tervezhettek megunt, feleslegessé vált alapanyagokból közösségi bútorokat. A három legötletesebb pályaművet megvalósítjuk, és így nem csak képzeletetekben lesz menő a sulitok.

A pályázat témája: Az iskola közösségi tereiben (aula, kert, porta, stb.) elhelyezhető újrahasznált, eredeti funkcióját vesztett anyagokból, maradékokból összeállított bútor látványtervének elkészítése, amelyet lehetőség szerint egyszerre minél több diák tud használni.

Pályázati feltételek
A pályázók köre: Általános, közép – és szakközépiskolai diákok ugyanabból az iskolába járó, maximum 10 fős csoportja, élén egy pedagógussal.

A beadott pályaművek technikai követelményei: Az alapanyagok régi, újrahasznált, újrahasznosított-, újrafeldolgozott- vagy maradékanyagok legyenek. A bútoroknak tartósnak és javíthatónak kell lenniük, valamint meg kell felelniük baleset- és tűzvédelmi szempontoknak is (ehhez kérjük, hogy az intézmény illetékesével egyeztessen a csapat). A tervezés során fontos szempont a bútorok közösségépítő funkciója, tehát több diák tudja azokat egyszerre használni. Funkcióját tekintve valamilyen ülőalkalmatosságot kell tervezni, amelyen legalább 5 fő kényelmesen le tud ülni, de minél többen elférnek rajta, annál jobb

A pályamű tartalmi követelményei:

  • Kézzel, grafikai programmal vagy fotómontázs segítségével készített látványterv, amely több nézetből is szemlélteti a tervezett Re-bútort.
  • Rövid leírás (1-3 oldal), amelyből megismerhetővé válik a készítés folyamata, és a felhasznált anyagok eredeti és jövőbeli funkciója.
  • Rövid (maximum 5 perces) kisfilm a tervezés folyamatáról – választható.
  • Előzetes költségbecslés, amelynek során figyelembe kell venni, hogy az elkészítendő bútor készítésének költsége nem haladhatja meg a 75 ezer forintot.

A pályázatok értékelése

  • Formai követelmény: a benyújtott dokumentációból egyértelműen derüljön ki az alkotók szándéka, hogy mit szeretnének a pályázók megvalósítani.
  • A bírálat során figyelembe vett szempontok: a legfontosabb, hogy a pályamű mennyire ötletesen használ fel maradékanyagokat, mennyire látványosan segíti elő az újrahasználat témájában a szemléletformálást, és hogy az összhatás mennyire esztétikus. A használhatóság alapvető feltétel.

A bírálatok során a közízlést vagy kisebbségek jogait kifejezetten sértő, a szerzői-jogi szempontból aggályos, vagy a pályázati feltételeknek nem megfelelő műveket indoklás nélkül kizárják.
Az eredményről minden pályázót írásban értesítünk.

A három legötletesebb pályamű megvalósításához a Humusz Szövetség egyenként 75 ezer Ft költségkeretet biztosít!

A nyerteseknek a pályaművet a költségből meg is kell valósítaniuk a tanév végéig (2015. június 15.).

Beküldési határidő: 2015. április 15. (postai benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít)

Beküldési cím: A látványterveket és az elkészítési útmutatókat elektronikus formában az oktatas@humusz.hu címre várjuk, illetve a Humusz Szövetség 1111 Budapest, Saru utca 11. címére. A tárgyban a „Re-bútort az aulába!” jeligét fel kell tüntetni. Minden pályaműnél feltüntetendő az alkotók neve és elérhetőségei (iskola neve, címe, felelős pedagógus ( vagy a kapcsolattartó) neve, telefonszáma és e-mail címe, valamint a csoporttagok és a csoport neve).

Egyéb információk

  • A kiíró a pályamunkákat szabadon felhasználhatja szemléletformálásra.
  • A pályázaton való részvétellel a pályázók elfogadják a részvételi feltételeket.
  • A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják, hogy a zsűri bármely, jelen pályázattal kapcsolatos döntése végleges és minden tekintetben kötelező érvényű, azokkal kapcsolatban minden jogi út kizárva.

További tájékoztatás kérhető az oktatas@humusz.hu email címen, vagy a +36 1 386-26-48 telefonszámon, illetve személyesen a Humusz Szövetség irodájában (1111 Budapest, Saru u. 11.).