palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Reaktív – tematikus drámapályázat

reaktivA pályázati témája: Maradjak? Menjek? Hova? — Bármilyen életkorban krízishez vezethet az otthontól való elszakadás nehézsége, a haza iránti hűség és hűtlenség kérdése, a válás vagy maradás dilemmája. Olyan, eddig még be nem mutatott drámaszövegeket és dokumentum- illetve verbatim drámákat várunk, amelyeket a fenti téma akár a legtágabb értelemben előhív.

Amennyiben drámáját a legjobbak közé választják, a pályázó vállalja, hogy részt vesz egy pár napos műhelymunkában, amely során a rendezővel, színészekkel és dramaturgokkal közösen gondolják át, alakítják tovább a szöveget egy konkrét bemutató irányában.

A műhelymunka végén a szövegek felolvasó színházi előadás formájában kerülnek bemutatásra a Trafóban. A bemutatókat szakmai beszélgetések követik kritikusok, színháztudósok, dramaturgok és az alkotók részvételével. A sorozatot a legjobb művekből összeállított drámaantológia megjelenése zárja.

reaktiv pályázat
Pályázati feltételek:

  • egy pályázó maximum egy pályaművel nevezhet
  • egy pályamű maximum 20 oldal vagy 30 ezer karakter terjedelmű lehet (szóközökkel)
  • a beküldött mű csak saját szellemi termék lehet
  • a pályaművet korábban nem publikálták és nem adták még elő
  • a pályázó vállalja, hogy részt vesz a színházi műhelymunkában

Kurátorok: Deres Kornélia (költő, kritikus), Herczog Noémi (kritikus), Varga Zsófi (dramaturg e. h. — Színház- és Filmművészeti Egyetem)

A pályázatokat az alábbi email címre várjukjakreaktiv@gmail.com

Határidő: 2013. december 31.