palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Regionális Közösségi Központok Program

A Nyílt Társadalom Alapítvány és Az emberség erejével Alapítvány együttműködésének köszönhetően elindul a Regionális Közösségi Központok Program, a Dél-Dunántúlon és az Észak-Alföldi régióban. A program közel 100 millió forintos forrást jelent, amelyből a helyi közösségek által azonosított problémák megoldására lehet támogatást igényelni.

A pályázatokat magánszemélyek, informális csoportok és formális szervezetek egyaránt benyújthatják.

Magyarország számára komoly kihívást jelent a szegénység felszámolása és a szociális problémák kezelése. Folytatni szeretnénk küldetésünk megvalósítását, hogy segítsük a helyi közösségeket a helyi problémák kezelésében, ezért új programot indítunk az ország két hátrányos régiójában. Partnerségre lépünk az Alternatív Közösségek Egyesületével Debrecenben és az Emberség Erejével Alapítvánnyal Pécsen. Partnereink technikai szolgáltatást nyújtanak irodáikban civil szervezeteknek, tréning kurzusokat, szemináriumokat, a helyi közösségeket érintő témákban és kis méretű projekteket támogatnak pénzügyileg helyi szervezetek számára.

Az Alternatív Közösségek Egyesülete és az Emberség Erejével Alapítvány egyenként közel 100-100 millió forintot oszt szét olyan szervezetek és magán személyek között, akik a leginkább megérdemlik, hogy olyan, a helyi közösségek érintő problémákat kezeljenek, mint a szegénység, az oktatáshoz, illetve az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés, vagy más, a helyi lakosok által fontosnak tartott problémák. A projekteket nyílt pályázatban választjuk ki, amelyek részleteit mindkét helyi szervezet szeptember végéig hozza nyilvánosságra.

útmutató

  • A pályázatokat közvetlenül a partner szervezeteinkhez kell benyújtani.
  • A pályázattal kapcsolatos további információkért, kérjük, lépjenek kapcsolatba az Alternatív Közösségek Egyesületével és az Emberség Erejével Alapítvánnyal.

Alternatív Közösségek Egyesülete
altkozegy@gmail.com
Az Emberség Erejével Alapítvány
emberseg.erejevel@gmail.com

A pályázatok benyújtási határideje: 2017. december 31.

Bővebb információ:

Regionális Közösségi Központok Program

Emberség Erejével Alapítvány
Alternatív Közösségek Egyesülete