palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Rendszerváltó slamre fel! slam-pályázat

Slam-pályázat a rendszerváltásról! A Debreceni Egyetem a magyar-osztrák határnyitás 25. évfordulója alkalmából programsorozatot rendez, amely a témához kapcsolódó Görbe tükör 1989 című országos karikatúra kiállítással és egyéb informatív, szórakoztató eseményekkel várja az érdeklődőket 2014. október 15. és november 3. között.


A programsorozathoz kapcsolódóan a Debreceni Egyetem és a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék slam-pályázatot hirdet.

A pályázatra a ’89-es határnyitás eseményéhez és a rendszerváltás folyamatához kapcsolódó slam-szövegekkel lehet jelentkezni 2014. október 8-ig a hatarnyitas25@unideb.hu e-mail címen, egy óriásfájlként csatolt videóval, amelyen a szerző saját szövegét adja elő.

A szövegek hossza nem haladhatja meg a 3 percet.

A legjobban sikerült előadásokat a szerzők egy retro party előtt megrendezendő Slam Show keretében adhatják elő.

A három legjobb slam készítőit pénzjutalommal is díjazzuk: I. díj: 30.000 Ft; II. díj: 20.000 Ft; III. díj: 10.000 Ft

rendszervaltas
Az utolsó képek az első szabadon választott parlament nyitó ülésén készültek 1990. május 2-án: Orbán Viktor, Horn Gyula és Magyar Bálint (Forrás: Origo)

A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri tagjai: Dr. Szirák Péter, irodalomtörténész, kommunikáció- és médiakutató; Dr. Oláh Szabolcs, irodalomtörténész, kommunikáció- és médiakutató; Dr. Fodor Péter, irodalomtörténész, kommunikáció- és médiakutató; Áfra János, költő, szerkesztő; Kovács Eszter Csilla, egyetemi hallgató, rapper

Rendszerváltó slamre fel!