palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Részvételi lehetőség az EUROSCOLA programban

euroscola pályázatAz EUROSCOLA program keretében minden évben alkalmanként körülbelül 500 középiskolás diák látogathat el az Európai Parlamentbe, hogy a Parlament munkájával ismerkedjen és maga is részt vegyen abban. A program során a résztvevők bevezető előadást hallhatnak az európai integráció főbb állomásairól, ezt követően a diákok maguk is munkacsoportokat alakítanak és parlamenti vitákban tárgyalják meg az uniós kérdéseket. A vita lezárása után természetesen döntéshozatalra is sor kerül, hiszen így teljes a folyamat modellezése.


Az EUROSCOLA programban elsősorban a felső tagozatos gimnazisták (16 – 18 év) vehetnek részt. Egyéb iskolák, illetve korcsoportok részvételi szándékát egyedileg bírálják el. További feltétel az angol vagy francia nyelv ismerete. A diákoknak – az Európai Uniós ismereteken túl – tartalmilag is fel kell készülniük a programban való részvételre. Az EUROSCOLA programra az alábbi információk részletes benyújtásával lehet jelentkezni:

  • A résztvevő diákok száma és életkora
  • Nyelvtudás
  • A részvétel tervezett időpontja
  • Az iskola / a jelentkező osztály európai uniós tevékenységének részletes leírása

A jelentkezéseket az iskola / osztály európai unióval kapcsolatos  tevékenysége alapján bírálják el. Az Európai Parlament az utazás támogatásával járul hozzá a programban való részvételhez. A támogatás mértéke függ a csoport nagyságától és a megtett távolságtól is. A kiutazás teljes (száz százalékos) támogatása nem lehetséges.

A programmal kapcsolatban további felvilágosítást az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája nyújt, illetve kapcsolatba lehet lépni az Európai Parlament strasbourgi Tájékoztatási Irodájával is az alábbi címen:

Európai Parlament Tájékoztatási Irodája
1024 Budapest, Lövőház utca 35.

Szontagh Andrásné Czugler Annamária
Telefon: +36 1 411 3571
e-mail: andrasne.szontagh@europarl.europa.eu
web: www.europarl.hu/view/hu/ifjusa/europa_iskolaban.html;jsessionid=23B27463A47F1DDFFBF12378CBB81573

European Parliament Information Office

Allée du Printemps
Bâtiment Louise Weiss
BP 1024/F
F-67070 Strasbourg Cedex
+33 / 3 88 17 40 01
+33 / 3 88 17 51 84
E-mail: epstrasbourg@europarl.europa.eu

Forrás: http://www.europarl.hu/