palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Réz az Építészetben 2011 pályázat

Réz az építészetben pályázatElindult, és várjuk a pályamunkákat a 2011. évi, 15. Európai „Réz az Építészetben” pályázatra, mely lehetőséget biztosít a rézzel és annak ötvözeteivel tervező építészek számára, hogy alkotásaikat a nemzetközi közönség előtt is megméressék, illetve bemutassák, a szervezők által a pályázati anyagoknak biztosított kiterjedt sajtókampány révén. A pályázatok benyújtásának határideje 2011. május 31. Az eredményhirdetésre egy rendezvény keretében kerül sor 2011 szeptemberében.

Az immár hagyományt teremtő, kreatív tervezésre fókuszáló díj értékeli az építészeti kiválóságot, és ünnepli a réz használatát annak minden formájában, a közelmúltban befejezett európai épületeken. A kiírás szerint a pályamunkák részét kell, hogy képezze rézből vagy rézötvözetből készült – mint a bronz és sárgaréz – homlokzatburkolat, tetőfedés, vagy egyéb építészeti megoldás. Bármilyen méretű és rendeltetésű épület szóba jöhet a nagyobb, tájképet meghatározó elképzelésektől kezdve a szerényebb léptékű építményekig. A grafikailag rögzített formátumban beérkező pályaművek elbírálását építészekből és kritikusokból álló zsűri végzi, és megtalálhatjuk köreikben Európa meghatározó tervezőinek képviselőit is.

A díj különösen fontos egyrészről azért, mert bemutatja a réz legkiválóbb és újító szellemű felhasználási lehetőségeit a kortárs építészetben, másrészről felfedezi és megismerteti a széles nemzetközi közönséggel azokat a haladó építészeti megoldásokat, melyek máskülönben esetleg kisebb nyilvánosságot kapnának. A legutóbbi, 14. versenykiírásra tizenhat országból érkeztek pályamunkák, és a nemzetközi érdeklődés folyamatosan növekszik, mint ahogy a réznek és ötvözeteinek – mint ihletet adó, ugyanakkor fenntartható építőanyagoknak – a népszerűsége is.

A 13. és 14. európai „Réz az építészetben” díj elnyerésére benyújtott összes pályamunka ismertetése elérhető a www.copperconcept.org internetes portál magyar nyelvű oldalán a „Pályázat” menüpontok alatt, a győztes és döntős épületeket külön ismertetjük a „Cikkek” menüpont alatt.

Az angol nyelvű jelentkezési lap és a részletes kiírás letölthető a csatolmányból, megtalálható a fenti internetes elérhetőségen, a www.rezinfo.hu portálon, illetve e-mailben igényelhető az info@hcpcinfo.org címen. A pályázati anyagot szintén angol nyelven kell elkészíteni.

A pályázatok beérkezésének határideje 2011. május 31.

Letölthető dokumentumok

palyazat_indul_2011.pdf

entry_form_15a.pdf

Forrás: www.rezinfo.hu ; www.copperconcept.org