palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Roma English Language Program – ösztöndíj Roma diákok számára

ceu pályázatokA Közép-Európai Egyetem, az Open Society Foundations – Roma Initiatives Office és a Roma Oktatási Alap ösztöndíj lehetőséget kínál a 2014/2015-es tanévre a budapesti Közép-Európai Egyetemen (CEU) tartandó 8 és fél hónapos intenzív angol nyelvi képzésen való részvételre. A program 2014. október elejétől 2015. június közepéig tart.

Az Angol Nyelvi Program Romáknak (RELP) a diplomás roma fiatalok személyes fejlődését célozza.

A képzés célja a résztvevők angol nyelvi készségeinek továbbfejlesztése annak érdekében, hogy sikerrel pályázhassanak helyi és nemzetközi szakmai gyakorlatokra, tanulmányi ösztöndíjakra, mint amilyen a Közép-Európai Egyetem Roma Graduate Preparation Programja, valamint egyéb szakmai és képzési lehetőségekre. A RELP további célkitűzése, hogy erősítse a fiatal romák közösségi vezetőszerepét, készségeit, tudását, büszkeségét és elkötelezettségét a roma közösségek életének javítása érdekében. A program ideje alatt diákjainknak lehetőségük lesz részt venni a romák politikai, gazdasági és társadalmi helyzetével foglalkozó szemináriumokon, tanfolyamokon.

A teljes RELP ösztöndíj fedezi a tandíjat, a szállást, az egészségbiztosítást, az útiköltségeket és a havi költőpénzt.

Jelentkezési feltételek

 • Várjuk a jelentkezéseket Albániából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, a Cseh Köztársaságból,  Horvátországból, Koszovóból, Macedóniából, Magyarországról, Moldovai Köztársaságból, Montenegróból, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Szerbiából, Szlovákiából, Törökországból és Ukrajnából.
 • A pályázóknak egyetemi alapképzésük legkésőbb 2014 nyaráig történő elvégzését igazoló diplomával vagy azzal egyenértékű dokumentummal kell rendelkezniük
 • A pályázóknak alapszinten tudniuk kell angolul, ami lehetővé teszi számukra a jelentkezési lap angol nyelvű kitöltését
 • A részvétel feltétele a minimális szintű jártasság a számítógép használatában
 • A pályázóknak a képzés teljes ideje alatt Budapesten kell tartózkodniuk. A program egész-napos, nappali kurzusokból áll, ezért a résztvevő diákoknak minden más tanulmányi vagy munka tevékenységüket a kurzus időtartamára meg kell szakítaniuk vagy elhalasztaniuk a program befejeztéig.

Szükséges dokumentumok

 1. Angol nyelvű jelentkezési lap 
 2. Europass önéletrajz (lehetőleg angol nyelven). Az Europass önéletrajz mintája az alábbi oldalról letölthető: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions/templates/doc.doc 
 3. Az egyetemi diploma és index hitelesített másolata. (Azoknak a jelentkezőknek, akik befejezték egyetemi tanulmányaikat, de még nem kapták meg a hivatalos diplomát, elegendő benyújtaniuk az egyetem hivatalos igazolását a diploma megszerzéséről.)
 4. Két ajánlólevél (az egyiket az egyetem valamelyik tanárának kell megírnia, a másikat egy Roma szervezet vezetőjének). Mindkettőt elfogadjuk a pályázó anyanyelvén vagy angolul.
 5. Egy egyoldalas beszámoló a pályázó civil szférában való jártasságáról vagy önkéntes munkákban való részvételéről, illeve bármilyen más munkatapasztalatáról. Elfogadjuk a pályázó anyanyelvén vagy angolul.
 6. Megközelítőleg 1000 szavas motivácós levél (magyar nyelven), amelyben a pályázó kifejti, hogy miért jelentkezik az angol nyelvi képzésre, hogyan segítené a RELP program a pályázót hosszútávú terveinek és karrier-céljainak megvalósításában, illetve a programban való részvétel milyen módon támogatná a Roma Integráció folyamatát.

Jelentkezési határidő: 2014 május 20. 

Jelentkezés a programra:

A pályázati anyagokat a következő címre kell elküldeni:

e-mailben: relp@ceu.hu

postán: CEU, Roma Access Programs, Nádor u. 9, H-1051, Budapest, Hungary

Általános információk

További Információ:  relp@ceu.hu e-mail címen.

LINK:  Roma English Language Program