palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Roots & Routes tehetségkutató pályázat

roots&routes pályázatÉrdekel a multimédia, a tánc, a zene, vagy a színpadi alkotás? Szeretnéd kipróbálni a kreativitásod egy új csapatban? Szeretnél videókat és élő felvételeket készíteni? Szívesen tanulnál profiktól? Fellépnél a legjobb magyarországi színpadokon?

Roots and Routes – Tehetségek új utakon
A Roots and Routes kulturális és szociális szervezetek közötti nemzetközi együttműködés, amely a zene-tánc-média területén tehetséges fiataloknak biztosít fejlődési és előrelépési lehetőséget. A R&R 2005 óta Európa szerte több ezer fiatal művésznek tette lehetővé, hogy mesterkurzusok és fellépések keretében, profi előadóktól és szakemberektől tanuljanak olyan készségeket, amelyek által közelebb kerülhetnek a sikerhez a kulturális iparban. A program magyarországi koordinálását a SZIGET Kulturális Szervezőiroda végzi, partnere a Szubjektív Értékek Alapítvány. A részvétel a felvételt nyert jelentkezőknek teljesen ingyenes.

Aktuális kurzusok, programok

A nyári tréningsorozat tíz napos, amit 2010. június 18. és július 3. között két hetes időszak alatt bonyolítunk le, hogy a résztvevőknek legyen ideje feldolgozni a tanultakat, és a programon kívül önszerveződően, kis létszámú csoportokban kibontakoztatni ötleteiket. Az órákat, gyakorlati foglalkozásokat és próbákat Budapesten tartjuk, az együtt töltött időt csapatépítéssel és szervezett szabadidős elfoglaltságokkal teszünk emlékezetesebbé. A záróesemény a résztvevők által készített előadás bemutatása a VOLT Fesztiválon Sopronban, amit egy vidéki helyszínen zajló kiértékeléssel fejezünk be.

Kik a célcsoport?
A R&R mesterkurzusaira olyan 15 és 25 év közötti tehetségek jelentkezését várjuk, akiket érdekel a zene, a tánc vagy a média világa, kreatívak, szeretnek csapatban dolgozni, és élvezik a kihívásokat. A sorozathoz az integrációs program keretében az Európai Unión kívülről érkező, és legalább három hónapja igazoltan Magyarországon tartózkodó 15 és 25 év közötti külföldi fiatalok is jelentkezhetnek.

Hogy zajlik a mesterkurzus?
A mesterkurzusokon a hallgatók profi technika mellett kísérletezhetik ki művészi elképzeléseiket. Az oktatásban résztvevő, hivatásos hazai művészek és szakemberek irányításával színpadi produkciókat valósíthatnak meg. Fontos eleme a programnak a csatlakozók portfóliójának fejlesztése, videó és hanganyagok készítése. A következő tréningsorozaton nagyobb hangsúlyt kap a pedagógiai jelleg, ami azonban nem unalmas, elhúzódó konferencia előadásokat jelent. Nagy hangsúlyt fektetünk a kooperatív készségek fejlesztésére, a technikai ismeretek bővítésére és az előadói képességek javítására. A kurzus alatt több alkalommal lehetőség lesz a menet közbeni kiértékelésre. A mesterektől érkező visszajelzések hatékony beépítése a munkába a foglalkozások az egyik fő célja.

Hogyan lehet jelentkezni
Ha szeretnél részt venni a tehetséggondozó programban, töltsd ki az online jelentkezési lapot. A regisztrációról és a további tudnivalókról e-mailben értesítünk. Ha ismersz olyat, aki szívesen részt venne, vagy csak több információt szeretnél megtudni a kurzusról, látogass el a R&R hivatalos weboldalára www.rootsnroutes.eu, vagy írd meg kérdéseidet a info@tehetsegek.hu címre.

Nyári kurzus: 2010. június 18. – július 3.
Jelentkezési határidő: 2010. május 28.
Válogatás: 2010. június 5.

Forrás: http://www.tehetsegek.hu/