palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ság hegy Képzőművészeti pályázat

kemenes vilkán parkAngliából 2000-ben indult el világhódító útjára a „Big Draw”, azaz a „Nagy Rajzolás” elnevezésű októberi rendezvénysorozat. Ennek keretében hirdeti meg a celldömölki Kemenes Vulkánpark Képzőművészeti pályázatát. A pályázatra Ság hegyet ábrázoló alkotásokat várnak, amelyek olyan magyar képzőművészeti alkotások inspiráltak, amik 1907 és napjaink között keletkeztek.

Felvetődhet a kérdés, hogy miért éppen 1907?

A válasz: a Ság hegy életében meghatározó dátum ez, hiszen ekkor kezdődött a hegy nagyüzemi kibányászása. Az 1907-2014 között keletkezett magyar alkotások stílusjegyei, hangulata, technikája tetszőlegesen emelhető át a Ság hegyről készített műbe.

A pályamunkák tekintetében méretbeli, technikai és stílusbeli megkötések nincsenek. Ugyanúgy várunk kisplasztikákat, mint festményt vagy grafikát. Csak a fantázia szabjon határt.

Letölthető dokumentum

Vulkanpark_Kepzo_palyazat(3)

Pályázat benyújtásának határideje: 2014 október 15.

kemenes_palyazat

A pályázat válogatott munkáiból 2014 október 25.-én nyílik kiállítás a Kemenes Vulkánparkban, ahol a nyertes pályázónak átadásra kerül a VulkánSág Díj. A Kiállítás későbbiekben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban, Kőszegen is kiállításra kerül.

További információ: soptei.eszter@kemenesvulkanpark.hu vagy a 06 95777-402-es telefonszámon.

LINK: Ság hegy képzőművészeti pályázat