palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Semmelweis ETK Gyermekrajz pályázat 2015

Országos Gyermekrajz Pályázat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara 40. jubileuma alkalmából


Ha elgondolkodtál már azon, kik azok az egészségügyi szakdolgozók és vajon mit csinálnak, amikor dolgoznak, vagy esetleg személyes tapasztalatod is van, rajzold le nekünk!
Ha elmúltál már 5 éves, de nem vagy még felsőtagozatos iskolás, Magyarországon élsz és szeretsz rajzolni, küldd el nekünk saját élményedet vagy elképzelésedet az egészségügyi szakdolgozók munkájáról.

Egészségügyi szakdolgozók: a gyógytornászok, dietetikusok, szülésznők, mentőtisztek, ápolók, védőnők, népegészségügyi ellenőrök, képalkotó analitikusok, optometristák. A legtöbb név biztosan nem cseng ismerősen, talán még a felnőttek sem tudják mindig pontosan, mivel foglalkoznak ezeknek az érdekes nevű szakmáknak a képviselői.

Segítünk! A mellékletben elolvashatod minden egyes felsorolt foglalkozásról a diákjaink által összeállított rövid magyarázatot. Szeretnénk, ha a leírások alapján az eddig számodra ismeretlen szakmákról is készítenél nekünk rajzot! Ha van kedved, három rajzot is beküldhetsz, persze csak ha mind a három más-más szakma dolgozóit ábrázolja.
Az alkotásodat kétdimenziós (lapos) technikával készítsd. Használhatsz zsírkrétát, ceruzát, pasztellt, filctollat, lehet festeni, ragasztani. Munkádat álló vagy fekvő elrendezésű, A4-es vagy A3-as papírra készítsd.

A rajz hátuljára ne felejtsd el ráírni a nevedet, a foglalkozás nevét, amit választottál és a rajz címét. A kitöltött, szülő által aláírt jelentkezési lappal együtt tedd be a rajzod vagy rajzaid egy nagy borítékba, amire írd rá: „ETK 40”.

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési lap
Szakmaleírások 

Pályázók köre:
A beküldés időpontjában 5 évnél idősebb, de még alsó tagozatos iskolás, Magyarországon élő gyermekek. Nevezni csak a szülő vagy gondviselő hozzájárulásával lehet.

Pályázat beadásának módja:
Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap és az elkészült alkotás beküldésével lehet. Csak saját, eredeti alkotással lehet pályázni, amely más, hasonló versenyen nem szerepelt.
Egy pályázó három művet is beküldhet, ha mind más-más szakma dolgozóit ábrázolja. Több mű beküldése esetén mindhez külön jelentkezési lapot kell kitölteni.
A pályázatokat csak a helyesen kitöltött, szülő vagy gondviselő által aláírt jelentkezési lappal együtt tudjuk elfogadni.
A pályázatokat postai úton vagy személyesen az alábbi címre várjuk:
Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Budapest 1088, Vas utca 17.
A borítékon feltétlenül legyen rajta: ETK 40

A pályázatok beérkezési határideje: 2015. október 26., 24.00 óra
Eredményhirdetés: 2015. november 12.
A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük. A beérkezett alkotásokat nem küldjük vissza.

korhazai gyermekrajz
Tomcsik Zétény rajza

Értékelés:
A pályaműveket a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar által felállított szakmai zsűri egy lépcsőben bírálja el.

A pályázat díjazása:
A legjobb 40 alkotás megjelenik az Egészségtudományi Kar 40. évfordulójára szervezett kiállításon, ahová az alkotók meghívást kapnak. A kiállítás megnyitójának időpontja: 2015. november 12.
A legjobb három alkotás tárgynyereményben részesül, illetve számos különdíj átadására is sor kerül.

Szerzői és felhasználói jogok:
A pályázat benyújtója a jelentkezési lap aláírásával tudomásul veszi, hogy az általa létrehozott pályamű vagyoni jogai a kiíró részére történő átadás napjától a kiírót illetik meg.

A pályázat benyújtója a jelentkezési lap aláírásával engedélyt ad a kiírónak:

  • a pályaművek további felhasználására a pályázó neve feltüntetése mellett;
  • a pályaművek nyilvánosságra hozatalára kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó kiadványok, PR tevékenység stb. keretében;
  • a díjátadón a résztvevőkről készült fotók nyomtatott vagy elektronikus formájú cikkekben való megjelentetésére;
  • a pályaműről készült reprodukciók nyomtatott, vagy elektronikus formában történő többszörözésére, területi és időbeli korlátozás nélkül;
  • arra, hogy a kiíró a fentiektől eltekintsen saját döntése alapján.

Ezekért a megjelenésekért a pályázó külön díjazásra nem tarthat igényt.
A jelentkezési lapon megadott elérhetőségeket a kiíró regisztrálja, azokat harmadik személynek nem adja ki.

Bővebb információ: Szabó Ágnes: agnes.szabo@se-etk.hu