palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Staféta színházi pályázat

Pályázat a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatására, új színpadi produkció létrehozására.

Budapest Főváros Önkormányzata negyedik alkalommal is meghirdeti a STAFÉTA pályázatot – a tehetséggondozás és a független előadó-művészet támogatása érdekében új színpadi produkció létrehozására. A pályázat az eddigi évekhez hasonlóan a FÜGE Egyesület lebonyolításában, nyílt pályázat formában kerül meghirdetésre.
A projekt célja a Budapesten bemutatásra kerülő független színházi, tánc, néptánc, cirkusz, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések, új koreográfiák, műsorok létrehozásának támogatása oly módon, hogy az önálló munkásságuk elején járó fiatal alkotók és alkotói csoportok számára biztosít további megmutatkozási lehetőséget és anyagi forrást.

A pályázat keretösszege: 40.000.000 Ft.

Pályázók köre

Fiatal alkotóművészek/magánszemélyek vagy fiatalokat összefogó alkotói csoportok/együttesek, illetve fiatal, pályakezdő koreográfusok, rendezők.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSAKOR A PRÓZAI MŰVEK MELLETT KIEMELT ELŐNYT ÉLVEZNEK A KÖVETKEZŐ
PROJEKTEK:

  • a néptáncot fókuszba helyező vagy néptánc alapú produkciók, és
  • a cirkuszművészeti, illetve a cirkusz-művészetet valamely társművészettel kombináló /összekapcsoló produkciók.

A pályázaton való részvétel esetében nem kizáró ok, ha a pályázó a konzulensi vagy kuratóriumi grémiumban részvevő szervezettel tanulói és / vagy bármilyen munkavégzésre irányuló jogviszonyban áll.
Pályázhatnak továbbá néptáncegyüttesek esetében egy adott együttes felnőtt csoportjának, illetve annak az utánpótlás (gyermek) csoportoknak a koreográfiái, műsorai is.
A pályázat benyújtásához még nem, de nyertes pályamunka esetén a szerződés megkötéséhez szükséges lebonyolítói szervezeti háttér.

Jelen pályázatra azok az alkotók / alkotói formációk nem adhatnak be pályázatot, akik már három alkalommal nyertek a Staféta pályázaton.

Pályázat leírása

  • A pályázatnak a tervezett színpadi produkció leírását (rendezői koncepció, célcsoport meghatározás, szcenikai elképzelések, technikai igények, marketing- és forgalmazási terv), valamint annak létrehozási és továbbjátszási költségvetését kell tartalmaznia a meglévő saját forrás és az igényelt támogatás (forráshiány) feltüntetésével.
  • 2019. június 1. – 2020. április 30. között megvalósuló új bemutatókra lehet pályázni.

A megpályázható és elnyerhető támogatás pályázónként próza és kortárs tánc műfajában maximum 4.000.000 Ft.
A kiemelt kategóriákban (a néptánc, illetve a cirkuszművészet és a cirkuszművészetet valamely társművészettel kombináló / összekapcsoló produkciók) létrehozására maximum 6.000.000 Ft.
A fentiekben jelzett összegekétől a kuratórium a beérkezett pályázatok ismeretében eltérhet.

Pályázat elbírálása

A pályázat elbírálása két fordulóban zajlik. A beérkezett pályázati anyagokat a FÜGE stábja ellenőrzi és a formailag megfelelt anyagokat küldi tovább a felkért konzulensi kör számára. A konzulensek maximum 30 pályázót juttatnak tovább a kuratórium elé, akik meghozzák a végleges döntést arról, hogy az adott évben kik kapnak lehetőséget arra, hogy színpadra állítsák a szükséges anyagi és infrastrukturális háttérrel a projekttervüket. Az elbírálás az alábbi szempontok és elvek alapján történik: a benyújtott pályázatok színvonala, művészeti értéke, progresszivitása, értékteremtő jellege és a tervezett produkciók utaztathatóságának és továbbjátszásának lehetősége.

Pályázat benyújtásának módja

Pályázni kizárólag az erre a célra kialakított on-line pályázati felületen lehet a megadott benyújtási határidőn belül.
Az adatlap regisztráció után a FÜGE hivatalos következő weboldalán érhető el: www.fugeprodukcio.hu/palyazat/.
A pályázati határidőn túl érkezett pályázatokat nem áll módunkban elbírálni.

Letölthető dokumentum

staféta pályázat

Pályázatok benyújtási határideje: 2019. április 12. 16 óra

További információ:
Gulyás Dóra / FÜGE, projektvezető
+36-70-443-0211
stafetapalyazat@gmail.com