palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj

A Víz’P’Art Közalapítvány kilencedik alkalommal hirdeti meg a Szabó Dezső festőművész (1888. december 12. – 1971. március 4.) emlékére létrejött művészeti alap hozamaiból, esetleges egyéb egyedi támogatásokból létrehozott Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat 2020.

Az ösztöndíj célja: Évente egy Tolna megyei, ill. a más módon a megyéhez kötődő fiatal képző- vagy iparművész támogatása alkotói tevékenységének fejlesztése, kiteljesítése, szakmai elképzeléseinek megvalósítása érdekében.

A 2020. évben a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj összege: 200.000,- Ft, azaz kettőszázezer forint

Pályázati feltételek:

  1. Az ösztöndíj elnyerésére pályázhat minden Tolna megyében élő, vagy a megyéből elszármazott, a megyéhez kötődő / köthető, a képzőművészet vagy az iparművészet területén alkotó fiatal művész.
  2. Az ösztöndíj kiírói a pályázók felső korhatárát 35. életévben határozzák meg.
  3. A pályázatnak tartalmaznia kell a jelentkezési lapot, pályázó művész rövid szakmai életrajzát és eddigi munkáinak bemutatását, valamint a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseit, kutató tevékenység támogatására történő pályázás esetén rövid kutatási tervet.
  4. A pályázat beadási határideje: 2020. március 2.
  5. A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el 2020. március 10-ig.
  6. Az ösztöndíj nyertesének kihirdetése 2020. március 15-ig megtörténik.
  7. Az ösztöndíjat a közalapítvány a nyertes kihirdetése után 15 nappal átutalja a megadott bankszámlaszámra.
  8. A pályázatokat nyomtatott formában az alábbi címre várjuk: Víz’P’Art Közalapítvány 7100 Szekszárd, Babits Mihály u. 15. Elektronikus formában az alábbi e-mail címekre: lovascs@wmmm.hu vagy ruhlg@tolnaart.hu
  9. A pályázattal kapcsolatban a fenti e-mail címeken, valamint a www.tolnaart.hu/szabodezso oldalon, illetve Lovas Csilla titkárnál a 06-74/410-783 vagy Rühl Gizella alelnöknél 06-30/3853-477 telefonon lehet információt kérni.
  10. A nyertes pályázótól a közalapítvány azt kéri, hogy az ösztöndíj elnyerésétől számított két éven belül Szekszárdon, a közalapítvánnyal egyeztetett helyszínen, kamarakiállításon mutassa be alkotásait a nagyközönségnek.