palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj

Pályázati felhívás Tolna vármegyében élő, vagy a megyéből elszármazott, a vármegyéhez kötődő/köthető, a képzőművészet vagy az iparművészet területén alkotó fiatal művész számára.

A Víz’P’Art Közalapítvány az elmúlt években Szabó Dezső festőművész (1888. december 12. – 1971. március 4.) emlékére létrejött művészeti alapból, és esetleges egyedi támogatásokból létrehozta a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat.

A 2024. évi Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat tizenharmadik alkalommal hirdeti meg.

Az ösztöndíj célja: Évente egy fiatal képző- vagy iparművész támogatása alkotói tevékenységének fejlesztése, kiteljesítése, szakmai elképzeléseinek megvalósítása érdekében. Tanulmányaihoz vagy kutatómunkájához nyújt támogatást.

Az 2024. évben a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíj: 300 000 Ft.

Pályázati feltételek:

 1. Az ösztöndíj elnyerésére pályázhat minden Tolna vármegyében élő, vagy a megyéből elszármazott, a vármegyéhez kötődő/köthető, a képzőművészet vagy az iparművészet területén alkotó fiatal művész.
 2. Az ösztöndíj kiírói a pályázók felső korhatárát 35. életévben határozzák meg.
 3. A pályázatnak tartalmaznia kell a jelentkezési lapot,
 4. a pályázó művész rövid szakmai életrajzát és eddigi munkáinak bemutatását, valamint a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseit, kutatói tevékenység támogatására történő pályázás esetén rövid kutatási tervet.

A pályázat beadási határideje: 2024. március 10.

 • A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el 2024. március végéig.
 • Az ösztöndíj nyertesének kihirdetése 2024. április 15-ig megtörténik.
 • A közalapítvány a nyertesnek a díj összegét a szerződéskötést követő 30 napon belül átutalja a nyertes számlájára.
 • A pályázatokat nyomtatott formában az alábbi címre várjuk: Víz’P’Art Közalapítvány 7100 Szekszárd, Babits Mihály u. 15.
  Elektronikus formában az alábbi e-mailcímekre:  lovascs@wmmm.hu vagy ruhlg@tolnaart.hu
 • A pályázattal kapcsolatban a fenti e-mailcímeken, illetve Lovas Csilla titkárnál a 06-74/410-783 vagy Rühl Gizella alelnöknél a 06-30/3853-477 telefonon lehet információt kérni.

A nyertes pályázótól a közalapítvány azt kéri, hogy az ösztöndíj elnyerésétől számított két éven belül Szekszárdon, a közalapítvánnyal egyeztetett helyszínen, kamarakiállításon mutassa be alkotásait a nagyközönségnek és/vagy ajándékozza egy művét a Wosinsky Mór Múzeumnak képzőgyűjteményének.