palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szárnyas Malac rajz- és meseíró pályázat

2011 őszétől a szokottnál is nagyobb a sürgés-forgás a bábszínházban: a bábkészítő műhelytől a színháztermen, nézőtéren át a bábmúzeumig, a kézműves teremtől a Kakaóbárig minden egyes zugban születésnapi meglepetések készülődnek.Hogy kinek lesz születésnapja? Hát a Bóbitának! Ötven évvel ezelőtt alapította Kós Lajos Pécsett a Bóbita bábegyüttest, és harminc évvel ezelőtt lett az amatőr bábegyüttesből hivatásos bábszínház.

A kis Bóbita felnőtt, s vele együtt sok-sok gyerek is a Bóbita előadásain – ők talán már felnőttként látogatnak el a Felsővámház utca 50-ben lévő új bábszínházépületbe gyermekeikkel, unokáikkal.

Hogy az elmúlt 50 év emlékeit legalább részben felelevenítsük, rajzpályázatot hirdetünk minden kedves gyermek, illetve gyereklelkű felnőtt nézőnknek.

Arra kérjük nézőinket, rajzolják le nekünk a számukra legkedvesebb előadást, amit a Bóbita Bábszínházban valaha láttak!

A másik születésnapi kívánságunk az, hogy végre egy egész mese íródjék a Weöres Sándor verséből magunkénak választott Szárnyas Malacról.

Meseíró pályázatunkon tehát arra buzdítjuk közönségünket, írjanak nekünk mesét a Szárnyas Malacról!

A képeket ( A/4-es vagy A/3- méretben,tetszőlegesen megválasztott rajzeszközzel elkészítve) és írásokat ( maximum 3 gépelt oldal terjedelemben, kinyomtatva)

2012. január 31-ig juttathatják el pályázóink a Bóbita Bábszínházba ( Pécs 7626, Felsővámház u. 50. ). A rajzok és mesék képek hátoldalára ne felejtsék el ráírni az alkotó nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát vagy egyéb elérhetőségét, illetve a pályázat(ok) címét:

Szárnyas Malac” ( mese) vagy „Szárnyas Malac” ( rajz)

Az alkotások közül Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház igazgatója, Méhes Károly író és

Nagy Márta keramikusművész választja majd ki a számukra legszebbeket, legkedvesebbeket.

A kiválasztott műveket megjelentetjük egy ünnepi kiadványban, amelyből egy-egy számot a díjazott pályázók is kapnak a Bóbita születésnapi rendezvénysorozatának hetében ( 2012. április 21-28. ) rendezett díjkiosztón – természetesen a további jutalmak mellett!

Szeretettel várjuk a rajzokat és meséket, valamint szeretettel látjuk minden kedves volt, jelenlegi és leendő nézőnket a Bóbita születésnapján!

(A Bóbita születésnapi rendezvényeivel kapcsolatban további információk a www.bobita.hu honlapon, illetve kiadványainkban találhatók a későbbiekben.)