palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Széchenyi ma esszépályázat középiskolásoknak

széchenyi pályázatBalatonfüred Város Önkormányzata és a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium esszéíró pályázatot hirdet magyarországi és határainkon túli 16-20 éves középiskolai tanulók számára.

SZÉCHENYI MA – A LEGNAGYOBB MAGYAR GONDOLATAI EGY MAI FIATAL SZEMÉVEL címmel. A pályázók szabadon kiválaszthatják azokat a Széchenyi-műveket, műrészleteket, gondolatokat, amelyeken keresztül bemutatják saját olvasmányaik alapján kialakított Széchenyi-képüket.

Az esszé elvárt terjedelme 8-10 oldal, melyhez kérjük az irodalomjegyzék csatolását is.

A pályázat jeligés.

Kérjük, zárt borítékban mellékeljék a pályázó nevét, telefonszámát, e-mail címét, iskolája megnevezését, felkészítő tanára nevét.

A pályamunkák benyújthatók postai úton 3 példányban a következő címre küldve:
Lóczy Lajos Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola és Kollégium
8230 Balatonfüred, Ady Endre u. 40.

A borítékon kérjük feltüntetni a „Széchenyi esszéíró pályázat” címet.

Beérkezési határidő: 2011. március 31.

Az ünnepélyes díjátadás a 2011. szeptember 21-i városi ünnepségen lesz. A legjobbnak ítélt pályamű megjelenik a Tempevölgy című kulturális folyóiratban és a Széchenyi és Füred című ünnepi kiadványkötetben, továbbá írója két személy részére szóló hosszú hétvégét nyer Balatonfüred egyik wellnesshotelében. A további díjazottak értékes könyvutalványokat kapnak.

Letölthető dokumentum

2010_szechenyi_essze pályázat