palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Személyes Budapest – Nemzetközi alkotópályázat

momoA MOMO Művészeti és Kulturális Egyesület kor- és műfaji megkötés nélkül nemzetközi alkotópályázatot hirdet Személyes Budapest címmel.

A pályázat témája: Olyan műalkotás létrehozása, mely összegzi, megtestesíti mindazt, ami Budapestet személyessé teszi, mely fővárosunkat az alkotó személyes élményein keresztül mutatja be.

Egy alkotó legfeljebb egy művel pályázhat.

Meghívott műfajok: animáció, tánc, film/videó, irodalom (próza, költészet), médiaművészet, zene, festészet, performansz, analóg és digitális fotó, vizuális művészetek.

Sem a pályázók eddigi szakmai teljesítménye, sem a személyére vontakozó bárminemű megkülönböztető kitétel nem befolyásolja a munkák elbírálását, és a jelentkezésnek nem feltétele.

A pályaműveket digitális formában kérjük elküldeni.

Elfogadott fájlkiterjesztések

  • videó anyagoknál: avi, mov, mp4
  • hanganyagoknál: mp3, flac, wav
  • képanyagoknál: jpg, tif
  • írásműveknél: microsoft word, pdf

A beküldött képfájlok mérete ne haladja meg az 5MB-ot, továbbá minimum 300 dpi felbontással rendelkezzenek. A beküldött képfájlok eredetije ne haladja meg az 50×70 cm, illetve a 70×50 cm mérettartományt.

A videók maximum 20 perc hosszúságúak legyenek, amiket óriás mail küldő rendszeren keresztül továbbítva kérünk elküldeni (pl. WeTransfer, MyAirBrige.com).

A performanszok vagy zenefájlok maximum 5 perc hosszúságúak legyenek.

Az írásos művek ne haladják meg az 5 A4-es oldal terjedelmet.

A nevezés díjtalan.

A pályamű elküldésével a pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a MOMO Művészeti és Kulturális Egyesület az alkotást nagyközönség előtt bemutathassa, kiállíthassa, weboldalán megjeleníthesse, továbbá ahhoz, hogy a pályázat ideje alatt a pályázó bemutatásra kerülhet az egyesület weboldalán, illetve Facebook oldalán.

A pályázatokat az alábbi e-mail címre várjuk: privatebudapest@momoart.hu

A pályázatok beérkezési határideje: 2016. szeptember 19. éjfél.

A beküldött pályázati munkák zsűrizése eredményeképpen a MOMO Művészeti és Kulturális Egyesület által kiemelkedőnek ítélt pályaművek Budapest belvárosában bemutatásra kerülnek: A kiválasztott képek (festmény, elektrográfia, fotó) alkotói számára kiállítást rendezünk, a legjobban sikerült írásos művek szintén kiállításra kerülnek — illetve amennyiben a pályázó szeretné, fel is olvashatja —, a film, zene, tánc és performansz műfajokban készült munkákat egymásra épülően, előadás keretében vetítjük le a közönségnek.

A performansz, tánc vagy zene kategóriában díjazott művek alkotóinak lehetőségük lesz a pályaműveket élőben előadni, ehhez a megfelelő technikai felszerelést és helyszínt biztosítani tudjuk. Nem vállaljuk azonban a pályázó művészek utazási, szállás- és étkezési költségeinek fedezését.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket a privatebudapest@momoart.hu e-mail címre várjuk.

Hivatalos kiírás: Személyes Budapest