palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szervezetek támogatása a visegrádi együttműködés céljainak érdekében

A pályázat támogatja a V4-es országban működő szervezetek kezdeményezéseit, amelyek a V4 éves stratégiai céljainak tesznek eleget. A kitűzött éves, irányadó célok a pályázat szempontjából kijelölik milyen projektekkel lehet pályázni.

Az éves stratégiai célkitűzések, amelyek mérvadóak a pályázatok szempontjából: a V4-es együttműködés gyökereihez való visszatérés, COVID utáni egészségügyi, gazdasági, társadalmi helyreállítást célzó kezdeményezések, regionális márkaépítésre és turizmusra fókuszáló projektek.

Pályázók köre: civil szervezetek, nem kormányzati szervezetek, nyilvános szervezetek és önkormányzatok, illetve magánvállalkozások és nonprofit szervezetek, oktatási és kutatóközpontok.

Feltétel, hogy a pályázati projekt legalább három V4-es ország szervezeteinek aktív bevonásán alapuljon A támogatás akár fedezheti a nyertes pályázatok költségének egészét, önköltség nélkül, de az igényelt összeg maximum 15 %-a fordítható működési költségekre. A projektek megvalósítására minimum 12, maximum 36 hónap adott.

Támogatás mértéke: Akár 10 000 euró feletti összeg is pályázható.

Benyújtási határidő: A pályázat évente háromszor nyújtható február, június, és október elsejei határidővel.

Bővebb információ Visegrád Strategic Grants – pályázat