palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szigorúan titkos irodalmi pályázat

top secretA Litera fennállásának 15. évében, az 1956-os forradalom 60. évfordulóján Szigorúan titkos címen nyílt pályázatot hirdet, melynek legjobbjait jutalmazza.

Kb. 2-3 flekkes (4 ezer karakter) novellákat várunk, melyek alapja egy, alapvetően az 1956-os év (illetve az azt megelőző és követő pár év) jelentéseit tartalmazó, szigorúan titkos ügynöki akta tartalmával való szembesülés a mában. Szereplői, elbeszélőjének személye és maga az akta lehet fiktív és valóságos is.

Beküldési határidő: 2016. szeptember 30. éjfél

A pályaműveket, kérjük, a litera@litera.hu és a litera2006@gmail.com címre küldjék el „Szigorúan titkos” tárggyal!
Eredményhirdetés és díjátadás: 2016. október (a győzteseket e-mailen értesítjük)

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírál el. A legjobb három alkotás értékes tárgyjutalmat kap, és megjelenik a Literán. A vállalkozásnak külön oldalt nyitottunk a Facebookon, ahol beérkezési sorrendben olvashatóak lesznek a pályaművek, valamint minden, a pályázattal kapcsolatos hír.

Követelmények:

  • Csak meg nem jelent művet fogadunk el (internetes közösségi oldalakon és blogokon publikált írásokat sem).
  • A pályázat feltéleleit nem teljesítő és határidőn túl érkezett műveket nem áll módunkban elfogadni.
  • Kérjük, tartózkodjanak a direkt párt- és aktuálpolitikai tartalmaktól. Minden más tekintetben a Litera Alapelveiben megfogalmazott szabályok érvényesek.
  • Egy pályázó csak egyetlen művet küldhet be valós emailcímről.

Felhívjuk figyelmüket, a projektoldalon megjelentetett pályaműveket nem szerkesztjük, helyesírásukat nem javítjuk. Mivel minden pályázót nem tudunk az eredményről értesíteni (csak a győzteseket), kérjük, figyeljék a Litera oldalát és a Facebookon elérhető oldalunkat.

Bővebben a pályázatról: Szigorúan titkos irodalmi pályázat

A LITERA-DÍJRÓL

A Litera 2016-ben tizenegyedik alkalommal adja át jelentős presztízsű díját, a Litera-díjat. A Litera-díj pályázata két részből áll, egy meghívásos és egy nyílt pályázat kötődik hozzá.

A Litera-díjat az irodalmi portál 2006-ban alapította, átadására évekig a 2006-os Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon került sor a fesztivál helyszínén, majd különböző, változó helyszíneken zajlott, többek között a Műcsarnokban és a Maros vendéglőben. Mind ez idáig elnyerték: Nemzeti tizenegy (Garaczi László, Könyvfesztivál, 2006), Budapesti szín (Péterfy Gergely, Könyvfesztivál, 2007), Mátyás király Gömörbe'(Dragomán György, Könyvfesztivál, 2008), Magyar Staféta (Tasnádi István, Könyvfesztivál, 2009), Kis Magyar Dekameron (Szécsi Noémi, Könyvfesztivál, 2010), Duna-legendárium (Németh Gábor, Műcsarnok, 2011), Én nem fogom be (Garaczi László, Maros, 2012), Újraértelmező Szótár (Borbély Szilárd, Maros, 2013), A képtolvaj nyomában (Babiczky Tibor, Műcsarnok, 2014), A szobor titka (Marno János, Maros, 2016).