palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szkeccsíró pályázat

mr1 pályázatAz MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré Szerkesztősége rövid, groteszk, a jelenségek hátterét a végletekig kiforgató jeleneteket vár. A zsűri által szakmailag arra érdemesnek tartott írások neves színészek előadásában hangzanak majd el az adó műsorában.

A pályaművek beérkezési határideje 2010. április 15-e.

Az MR1-Kossuth Rádió „Szkeccsíró” pályázatot hirdet.

„Sketch” angol szó – rövid komikus jelenet; a század elején a színjáték és a filmjáték összeházasítására irányuló műfaji kísérlet.” Forrás: Lapoda Multimédia. A műfajt a magyar közönség a 60-as évek angol humorából, különösen a Monty Python csoport filmjeiből ismerte és szerette meg.

A pályázat nyílt, azon bárki, magyar nyelven írott új szkeccsel nevezhet. Más nyílt vagy meghívásos pályázatra, esetleg felkérésre született kabaré jelenettel jelen pályázaton indulni nem lehet. Internetről átvett fordítások, mások szellemi termékeinek akárcsak részletekben való átvétele szintén kizáró ok.

A pályázat benyújtásának módja:
A pályázatot aláírva kell benyújtani, jeligés pályázatot nem fogad el a kiíró. A pályamunkákat az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré Szerkesztőségébe kell postai úton eljuttatni, (1088 Budapest Bródy Sándor u. 5-7.) zárt borítékban a feladó nevét és címét feltüntetve vagy elektronikus úton megküldeni a szkeccs@radio.huAz email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre. Web: http://www.radio.hu/

A pályázatok beküldési határideje: 2010. április 15.
A borítékra kérjük ráírni „Szkeccs”.

A pályázat célja: Az MR kulturális műsorai kínálatának bővítése, új kabaré művek alkotásának elősegítése, a nyertes alkotások nyilvános bemutatása. Az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré Szerkesztősége rövid, groteszk, a jelenségek hátterét a végletekig kiforgató jelenetek írására bíztatja pályázóit. A zsűri által szakmailag arra érdemesnek tartott írások neves színészek előadásában hangzanak majd el az MR adásaiban.

A pályázat tárgya: Max 5 db, max. 2 flekkes (26 sor, 60 leütés) a műfaji sajátosságoknak megfelelő rövid írásokat lehet benyújtani. Pályázni a megadott műfajon belül bármilyen témával lehet.

A formailag érvényes pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a géppel írott pályaművet 2 példányban (Kézzel írt pályázatokat nem fogadunk el!)
  • vagy digitális adathordozón (pl. cd)
  • változatlan tartalommal kitöltött és aláírt felhasználási nyilatkozatot 2 példányban.

A pályázatok értékelése: A pályázat selejtezőjébe és döntőjébe az MR által előzsűrizett művek kerülhetnek.Az előzsűri által érvényesített szempont – a szakmai kiválóságon túlmenően – az, hogy a versengő pályaművek tartalma ne sértse a közszolgálati műsorszolgáltatás tartalmára vonatkozó jogi kötelezettségeket, így különösen a Közszolgálati Műsorszolgáltatási Szabályzat és a Médiatörvény rendelkezéseit.

A pályaműveket a selejtezők és a döntő alapján az MR1-Kossuth Rádió által összeállított zsűri bírálja el. A zsűri döntése végleges, azt jogi úton érvényteleníteni nem lehet.

Döntését a zsűri a tervek szerint 2010. június 15. napján a Magyar Rádió Márványtermében hirdeti ki.

A pályázat kiírója fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa, valamely díjat ne adja ki, továbbá valamely helyezést és annak díját megossza.

A pályadíjak:

  • 1. helyezett: 500.000.- Forint
  • 2. helyezett: 300.000.- Forint
  • 3. helyezett: 200.000.- Forint
  • Közönségdíj: 250.000.- Forint

Felhasználási jogok:

  1. A nyilvános előadás keretében megrendezésre kerülő selejtezőkről és a döntőről hangfelvétel készül, amelynek vágott változatát az MR műsorra tűzi. Ezen előadásokért, azok sugárzásáért és ismétléséért, illetve Interneten történő nyilvánosságra hozataláért a Magyar Rádió zrt. szerzői jogdíjat nem fizet.
  2. A nyertesekkel és a zsűri által beválogatott írások szerzőivel a pályázat kiírója az eredményhirdetést követően köt felhasználási szerződést. A felhasználási jogok terjedelmét és a jogdíj mértékét a pályázati kiírás részét képező nyilatkozat tartalmazza. A kiíró felhasználási szerződést kizárólag azokkal köt, akiknek a műveit – az 1. pontban foglaltakon túl – az MR adásaiban felhasználja.

Letölthető dokumentum

Felhasználási nyilatkozat

Forrás: Magyar Rádió