palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szociofotó pályázat

A Magyarország Felfedezése Alapítvány pályázatot hirdet a szociofotó és szociográfia hagyományait ötvöző, a mai magyar (határon innen és túl) társadalom, illetve a magyarsággal együtt élő társadalmak fontos csoportjait és jelenségeit bemutató fotósorozatok készítésére.


A pályázati anyag a következő elemekből áll:

  • Max. 7 db képből álló sorozat. Első körben egy kis felbontású, megtekintő képet várunk.
  • A pályamunkához várunk egy rövid, maximum egy oldalas leírást, amely a szociográfia leíró eszközeivel az adott társadalmi jelenséget mutatja be. (A szöveg írójának nem kell megegyeznie a fotók készítőjével, de a fotó sorozatot és a hozzá tartozó leírást közös pályamunkaként kell beadni.)
  • Egyéni pályázatok mellett, 2-3 fős csoportok is pályázhatnak. A pályázat nem anonim, minden résztvevőtől rövid (max. egy oldal) önéletrajzot várunk.

FONTOS INFORMÁCIÓ:
Egy pályázó csak egy darab pályaművel (azaz sorozattal) nevezhet.
Társszerzős művek alkotói között lehet átfedés.

Beadás módja: 

A teljes anyagot wetransfer.com fájltovábbítóval,

szociofoto2019@magyarorszagfelfedezese.hu címre várjuk.

HATÁRIDŐ: 2019. január 31.

A beérkezett pályaműveket előzsűrizzük. Az elő zsűri döntése alapján kiválogatott  pályaműveket nyomdai minőségben, legalább 300 dpi felbontásban, A/2 nagyság méretben kell benyújtani. A versenyművek beküldőitől nyilatkozatot kérünk az alkotók szerzői jogáról és a portrészerűen ábrázolt karakterek beleegyezéséről.

Az elő zsűri döntése alapján kiválogatott pályaművek közül szakmai zsűri választja ki a fődíjas és a kategória győztes alkotásokat. A legjobb képeket 2019 márciusában kiállítás keretében mutatjuk be a közönségnek, melynek megnyitója egyben a díjkiosztó ünnepség is lesz.

Fődíj: 100 000 Ft

Különdíjak: 50 000 Ft

További információ: Lukács Lilla és Fejér Máté pályázati referenseknél a fenti email címen.

Szociofotó pályázat