palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szűrőbusz pályázat

logo_generali1A Generali a Biztonságért Alapítvány a betegségmegelőzés és az egészséges életmódra nevelő programok támogatásának érdekében egy egészségügyi szűrőbusz segítségével a lakosság részére ingyenes egészségügyi szűrési vizsgálatokat biztosít.

A pályázat célja: A Generali a Biztonságért Alapítvány támogatja az egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósulását, mivel fontosnak tartja felhívni a lakosság figyelmét a megelőzésre, így a preventív szűrések jelentőségére. Ennek érdekében döntött akként, hogy a szűrőbusszal történő megjelenésén és kitelepülésén keresztül ingyenes lakossági szűrések igénybevételére biztosít lehetőséget olyan, Magyarországon szervezett rendezvényeken, melyek témája és fő üzenete az egészség megőrzése, valamint az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás.

A pályázat tárgya: A pályázat célja szerinti témakörökben, így az egészség megőrzése, az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás témákban, a hazai települések által szervezett rendezvényeken az alapítványnak és szerződött partnerének az egészségügyi szűrőbusszal történő megjelenése és a rendezvényen résztvevők körében ingyenes lakossági egészségügyi szűrővizsgálatok biztosítása.

A pályázók köre:
Gazdasági és civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, akik igényt tartanak arra, hogy az általuk szervezett, a jelen pályázati feltételeknek megfelelő rendezvényeken az alapítvány és szerződött partnere az egészségügyi szűrőbusszal kitelepüljön, és ott szűrővizsgálati lehetőséget biztosítson a rendezvényen résztvevők számára.

Azon gazdasági, civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok jelentkezését várjuk, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek:

 • 2016-ban április 1. és október 31. között bármely magyarországi településen nyilvános lakossági rendezvényt szerveznek.
 • A rendezvény fő üzenete az egészség megőrzése, az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás.
 • A rendezvényen részt vevők, látogatók száma várhatóan minimum 1000 fő.
 • Az alapítványnak és szerződött partnerének a szűrőbusszal történő kitelepüléséhez az alábbi technikai feltételeit biztosítja:
 • A szűrőbusz részére elkülönített 12×20 m-es területet kérünk biztosítani a rendezvényen, amelyet a gépjármű megközelíthet és elhagyhat a rendezvény egyéb programjainak megzavarása nélkül. Amennyibe ez nem lehetséges, kérjük biztonsági személyzet biztosítását a gépjármű kiállásának idejére.
 • Az orvosi eszközökhöz, a belső fűtéshez és a világításhoz 380 V áramra van szükség. Az áram felvételéhez szükséges 30 méteres hosszabbítót biztosítunk. Az áramellátásról és annak esetleges kiépítési költségéről a helyszín gondoskodik.

A pályázat benyújtásának módja: A pályázatokat elektronikusan, az alapitvany.hu@generali.com címre a mellékelt pályázati adatlapon kell benyújtani.

A pályázaton kérjük feltüntetni: „Egészségügyi szűrőbusz”

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. március 1-től 2016. augusztus 31-ig folyamatos.

A pályázatok elbírálásának határideje: A pályázat beérkezésétől számított 3 héten belül. A döntésről a pályázókat e-mail-ben értesíti a Generali a Biztonságért Alapítvány.

A pályázatok elbírálása: A pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány és szakértői bírálják el, ennek során választják ki a nyertes pályázókat. Az alapítvány a nyertes pályázó rendezvényén megbízott partnerével és a szűrőbusszal megjelenik, és a rendezvényen résztvevők körében ingyenes egészségügyi szűrővizsgálati lehetőséget biztosít.

Letölthető dokumentumok

Szurobusz_palyazati_adatlap_2016

Generali Egészségügyi Szűrőbusz: 

A buszban két rendelő és egy váró található, és az alábbi szűrések zajlanak:

 • Szemészet: A szemfenéken futó erek sok mindent elárulnak egészségi állapotunkról. A szemfenék vizsgálata egy egyszerű szemtükör segítségével elvégezhető mérés. A látásteszt célja, hogy segítsen eldönteni, szükség van-e a látáskorrekcióra illetve, hogy megállapítható legyen, hogy mennyit változik a látásélesség az idő folyamán.
 • Bőrgyógyászat: A dermatoszkóppal elvégzett vizsgálat célja az anyajegyek ellenőrzése és a melanóma kiszűrése. A bőrrák megbetegedések mindössze 4 százalékát teszi ki a melanóma, azonban ez a bőrdaganat az egyik legagresszívebb onkológiai elváltozás. Szerencsére, ha időben felfedezik és még a korai stádiumban eltávolítják, akkor többnyire gyógyítható.
 • Vércukorszint-mérés: A vérben lévő glükóz (cukor) szintjének meghatározása. Felismerhető vele a cukorbetegség (diabetes mellitus), így általában szerepel a laboratóriumi rutinvizsgálatok közt. Éhgyomorral történő vizsgálat esetén a vércukorszint normál értéke: 5,5 mmol/l.
 • Vérnyomásmérés: A verőeres (artériás) vérnyomás (a vér érfalra gyakorolt nyomásának) vizsgálata. Hozzátartozik az általános orvosi vizsgálathoz. Alkalmas beállított vérnyomáscsökkentő kezelés hatásosságának önellenőrzésére is.
 • Koleszterinszint-mérés: A koleszterinszint ellenőrzésével megelőzhető vagy lassítható az érelmeszesedés folyamata, valamint több súlyos szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázata. Éhgyomorra történő vizsgálat esetén az összkoleszterinszint normál értéke: 5,2 mmol/l.
 • Testzsírszázalék-mérés: A testzsír-százalék azt mutatja meg, hogy súlyfeleslegünk hány százalékát teszi ki a zsírszövet mennyisége. A testzsírszázalék normál értéke életkoronként eltérő.
 • Háziorvosi Tanácsadás: A szűrővizsgálatokon mért eredményeinek értelmezésében segít és szükség esetén további jó tanácsokkal látja el a vizsgálaton résztvevőt.

Technikai paraméterek

Típus: MAN SL202
Hossz: 12 m
Szélesség: 2,8 m
Magasság: 3,1m
Áramigény: 380V

Pályázó a pályázat benyújtásával tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Generali a Biztonságért Alapítványnak a rendezvényi kitelepülésekre szánt költségkerete korlátozott, ezért az alapítvány fenntartja a jogot arra, hogy bármelyik pályázatot bármikor, indokolás nélkül elutasítsa. Az elutasítással szemben felülvizsgálatot, jogorvoslatot az alapítvány nem biztosít.

Pályázat honlapja: Szűrőbusz pályázat