palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Találkozások ÚJCIRKUSZ – A Találkozások tehetségprogram 2021. évi pályázati felhívása

A Bethlen Téri Színház és az Inspirál Cirkuszközpont pályázatot hirdet pályakezdő újcirkuszi alkotóknak, „kamaraszínházi” előadások létrehozására. Céljuk a generációk találkozását segíteni, ezért a készülő produkciókban egy pályakezdő és egy tapasztalt artista, alkotó közös munkája valósul meg egy színházi vagy cirkuszi szakember mentorálásával.

A pályázók köre: artisták, alkotók, akik színházi formátumban kevesebb, mint 5 előadást hoztak létre
A bemutató helyszíne: Bethlen Téri Színház

A bemutató megvalósításának határideje: 2021. június 30.

Pályázati feltételek:

A bemutatni kívánt produkcióban két előadó szerepelhet, akik szakmai tapasztalatuk tekintetében egymástól eltérőek: egyik szereplő jelentős szakmai tapasztalata kiegészíti egy fiatal tehetség munkáját.

Az alkotónak a pályázatban meg kell jelölniük egy színházi vagy cirkuszi szakembert – rendező, koreográfus, dramaturg – akinek mentorálásával zajlik az alkotófolyamat.

A produktum egy minimum 40 perces duó produkció, mely lehetőleg továbbjátszható a Bethlen Téri Színház következő évadaiban. A pályázónak lehetősége van korábbi produkciójának remake verziójával vagy kifejezetten erre a környezetre és témára adaptált színházi formátumával pályázni, valamint olyan produkcióval, amelyet eddig csak külföldön és más formátumban mutatott be.

Az előadás témája szabadon választott.

A bemutatni kívánt produkció létrehozásához a kiírók biztosítják a következőket:

 • próbaterem,
 • technikai próbanapok a színházteremben,
 • fényterv készítése,
 • a fellépéshez technika és technikai személyzet,
 • PR és reklám felület.

A nyertes produkciókat a Bethlen Téri Színház bemutatja és műsorra tűzi, az Inspirál Cirkuszközpont próbatermet és PR lehetőséget biztosít.

A kiíró szervezetek előzetesen rögzített anyagi támogatást nem biztosítanak a bemutatni kívánt produkció létrehozásához, csak aktuálisan rendelkezésre álló erőforrásaikat ajánlják fel a tárgyi és személyi feltételek megteremtéséhez, illetve a nyertes pályamunkák ismeretében közösen támogatást keresnek a megvalósításhoz.

A tervezett megvalósítás során a pályázónak figyelembe kell vennie a Színház adottságait, felszereltségét (pontos alaprajz és technikai információk a honlapon itt találhatók).

A pályázatot magánszemély pályázó adhatja be, nem szükséges jogi személy a benyújtáshoz.

Beadandó dokumentumok:

Az elbírálásnál előnyt jelent:

 • a megvalósítás realitása
 • pályázat kidolgozottsága
 • közreműködő alkotók szándéknyilatkozatai
 • piacképesség
 • könnyű technikai megvalósíthatóság, mobilizálhatóság
 • repertoárba kerülés valószínűsége.

A pályázatokat elektronikus úton kell benyújtani az info@bethlenszinhaz.hu címre, „Találkozások – újcirkusz / pályázó neve” megjelöléssel.

A pályázati űrlap itt érhető el.

A pályázat benyújtási határideje: 2021. március 10. éjfél

A beérkezett pályázatokat a pályázatot kiíró szervezetek képviselői bírálják el.
A Színháznak/elbírálóknak joga van a nyertes pályázatban a Színház sajátosságaihoz igazodva változtatásokat kérni.

Kérdés esetén kérjük, keresse a pályázati koordinátort a meszestimi@bethlenszinhaz.hu címen, vagy a + 36 20 354 9990 telefonszámon.