palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Találkozásom Budapesttel fotópályázat

találkozásom budapesttel pályázatTalálkozásom Budapesttel – Fotópályázat Budapesten tanulók számára. Az Egyesült Magyar Ifjúság fényképpályázatot hirdet a történelmi Magyarország elcsatolt területeiről érkező, Budapesten tanuló diákok számára „Találkozásom Budapesttel” címmel.

A pályázatra olyan fényképeket várunk, amelyek a magyar fővárossal való találkozás pillanatát örökítik meg, illetve híven tükrözik a fotós Budapesttel kapcsolatos benyomásait. A fénykép tárgya lehet épület, épület részlet, táj, emberek vagy helyzetképek, ám mindenképpen jellegzetes, a fővárosra egyértelműen utalónak kell lennie. Kerülendők ezeknél a fotóknál a sablonok, egyedi (pozitív vagy negatív) benyomásokat kell tükrözniük (pontosabban: nem „képeslapfotókat” várunk). Minden pályázótól minimum 2 db, maximum 5 db fotót várunk.

Fődíj: egy SYGMA objektív

További nyeremények: értékes borválogatás és egy éves Nagy Magyarország Történelmi Magazin-előfizetés.

Különdíjat sorsolunk ki azok között, akik fénykép-párokkal pályáznak. Ezek a fotópárok a pályázó szülőfaluja/-városa egy-egy jellegzetes részletét (épület, épület részlet, táj, emberek, helyzetképek) állítják párhuzamban Budapest egy-egy hasonló részletével (pl. azonos jelképek, szimbólumok vagy éppen szembetűnő ellentétek). Ebben az esetben minimum 1, maximum 3 fotópárt várunk a pályázótól.
A fényképek lehetnek színesek vagy fekete-fehérek, az alkalmazott technikák/effektusok tekintetében semmilyen megkötés nincs, azonban a képek utólagos feldolgozásánál csak a fénykép minőségét javító eljárások elfogadottak (fény- ill. színkorrekciók), montázsokat nem tudunk elfogadni.

A fotókat minimum 5 megapixel (2560 x 1920) felbontásban, JPEG formátumban kérjük elküldeni a palyazat@e-m-i.hu címre 2010. március 28-ig „EMI FOTÓPÁLYÁZAT” címmel.*

A pályázaton kizárólag nem magyar állampolgárságú, a történelmi Magyarország elszakított területeiről érkező, Budapesten tanuló, magyar anyanyelvű, 14-26 éves kor közötti diákok vehetnek részt.

A pályázat elbírálásakor a zsűri első, második és harmadik díjat, illetve különdíjat ítél oda. A zsűri az eredetiséget és a művészi megvalósítást díjazza.

A pályázatra beérkező legjobb 60 pályaműből kiállítást rendezünk az EMI Klub-ban (Budapest, VI. ker. Bajcsy-Zsilinszky út 59.).

A nyertesek kihirdetése és a díjak átadása április 11-én 17 órakor lesz, a kiállítás megnyitójával egybekötve.

A nyertesek neve legkésőbb április 5-én a www.e-m-i.hu honlapon megtekinthető lesz.

A pályázaton résztvevők pályázatukkal beleegyeznek, hogy a beküldött fotókat az EMI internetes és nyomtatott kiadványaiban, illetve az EMI-klubban megjelenítse.

*Az emailben kérjük a pályázó nevét, életkorát, állandó lakhelyét, emailcímét, telefonszámát és budapesti iskolájának nevét megjelölni. A beküldött fotókat a következőképpen kérjük elnevezni és csatolmányban elküldeni:
– fotó esetén: foto_név_város_sorszám.jpeg (pl.: kovacspeter_szabadka_1.jpeg)
– fotópár esetén: par_resz_név_város_sorszám.jpeg (pl.: par_1_kovacspeter_szabadka_1.jpeg ill. par_2_kovacspeter_szabadka_1.jpeg)

Kérjük, hogy az email-ben az egyes állomány nevekhez tartozó fotó/fotópár nevek jelenjenek meg (pl. kovacspeter_szabadka_1.jpeg = „Első napom Pesten”) csatolt txt állományban, amely a következőképpen legyen elnevezve: név_város.txt (pl.: kovacspeter_szabadka.txt).

A követelményeknek való meg nem felelés a pályázatból történő automatikus kizárást vonja maga után.

Forrás: http://www.e-m-i.hu