palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Talentométer 3. – A fiatalok borversenye

A Talentométer, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. tehetségkutató sorozata idén is folytatódik. A zenei rész mellett a tavalyi nagy siker után ismét lesz borászverseny megtalálni a hazai borászat „új generációját”, és felhívni a figyelmet a feltörekvő fiatalokra. A Talentométer – Fiatalok borversenye azoknak a pályájuk elején álló, 40. életévüket be nem töltött fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. A borversenyre, előzetes zsűrizés után három júniusi vasárnapon keresztül kerül sor a budapesti A38 Hajó éttermében és teraszain.
A verseny- és fesztiválsorozaton a jó zene találkozik a jó borokkal – a Talentométer igazi fiatalos, laza, felszabadult és jó hangulatú rendezvény.
A döntőbe jutott borászok mindegyikére értékes díjak várnak: szakmai utak, címketervezés, barrique-hordó, fesztiválmegjelenések és sok más, a fiatal borászok számára hasznos dolog.
A borokat hat kategóriába lehet nevezni:
  • könnyű fehér borok
  • testes fehér borok
  • rozéborok
  • könnyű vörös borok
  • nehéz vörös borok
  • habzóborok
Nevezés: A nevezés a borok beszállításakor történik, a nevezési lap kitöltésével.
Nevezési feltételek: A versenyre 40. életévüket be nem töltött borászok jelentkezhetnek, saját készítésű boraikkal. A nevezők jogosultak önállóan kereskedelmi forgalomba hozni a boraikat, és a nevezett borból legalább 300 literes mennyiséggel rendelkeznek. Nevezési díj nincs!
Minták beszállítása
A nevezni kívánt borokból 2 palackot kérnek beszállítani 2013. április 1. és május 17. között a CEWI budapesti központjába: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 55.
Egyeztetési lehetőség: (+36 1) 321 4858
A verseny menete: A nevezett borok a CEWI szervezésében május 27. és 31. között előzetes bírálaton esnek át. Minden kategóriában öt fős szakmai bizottság vakkóstoláson bírálja a borokat, és kategóriánként a 6-6 legmagasabb pontszámot kapott bor (a hat kategóriából tehát összesen 36 bor) jut tovább a három vasárnapon át tartó nyilvános borfesztiválra. A pontszámok a közönségszavazás lezárulásáig nem kerülnek nyilvánosságra. A zsűri fenntartja a jogot, hogy szükség esetén a nevezett borokat másik kategóriába sorolja.
Talentométer borfesztivál: A továbbjutó borokból az A38 Hajó boronként 25 litert vásárol meg a termelőktől (egységesen 1200 Ft + ÁFA/liter áron) a nyilvános bemutatókra. A továbbjutó borok három vasárnapon keresztül zajló borfesztivál-sorozaton mutatkoznak be a nagyközönségnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2500 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja az adott napra eső három kategória összesen 18 borát, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbakra.
A fesztiválsorozat időpontjai
  • könnyű+testes fehér borok, rozéborok: 2013. június 9. Helyszín: az A38 Hajó étterme és teraszai
  • könnyű+testes vörös borok, habzóborok: 2013. június 16., Helyszín: az A38 Hajó étterme és teraszai
  • döntő/gála: 2012. június 23., Helyszín: az A38 Hajó  étterme és teraszai
További információ
A38 Hajó
info@talentometer.hu
06 1 464 39 40
CEWI
06 1 321 48 58
Bővebb információ: http://www.talentometer.hu