palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tankönyv illusztrációs pályázat

maxim könyvkiadó pályázatA Maxim Könyvkiadó illusztrátori pályázatot hírdet általános iskolai és középiskolai gyakorló pedagógusok számára.

KIÍRÓ: Maxim Könyvkiadó Kft.

JELENTKEZŐK: egyetemi, főiskolai tanárok és hallgatók

A JELENTKEZÉS MÓDJA: a pályázó egy e-mailben elküldi nevét, valamint iskolája nevét és címét

A PÁLYÁZAT BEADÁSI HATÁRIDEJE: 2011. július 11.

A PÁLYÁZAT TÉMÁJA

  • történelem illusztrációk készítése
  • tantárgyfüggetlen, humoros, karikatúra jellegű szemléltető illusztrációk készítése

A PÁLYÁZAT TÁRGYA: általános és középiskolai történelemtankönyvbe, valamint humoros, karikatúra jellegű, szemléltető rajzokat tartalmazó tankönyvekbe illusztrációk készítése

CÉL: A Maxim Könyvkiadó 1999-ben alakult. Fő profilunk középiskolai és általános iskolai tankönyvek és segédtankönyvek, illetve nyelvkönyvek kiadása. Kínálatunk több mint 300 aktív címből áll. Számos könyvsorozattal rendelkezünk. Az Út a tudáshoz című tankönyvcsaládunk részeként kiadónk általános iskolai tankönyvcsaládokat is megjelentet, valamint középiskolai történelem tankönyvcsaládot is elindít. Ezekhez a kiadványokhoz keresünk illusztrátorokat, és az ehhez szükséges próbaillusztrációk elkészítése a pályázat tárgya. Kedvező elbírálás esetén hosszú távú folyamatos együttműködést szeretnénk kialakítani az illusztrátorokkal.

A PRÓBAILLUSZTRÁCIÓK JELLEMZŐI

  • Történelem: korhű, szakmailag hiteles, részletgazdag, mozgalmas, színes, akvarell technikával készített, minimum A/4-es formátumú
  • Tantárgyfüggetlen, humoros, karikatúra jellegű, szemléltető: színes, vidám, anatómiai tulajdonságokat és életkori sajátosságokat figyelembe veszi, akvarell technikával készített, A/4-es formátumú

A PRÓBAILLUSZTRÁCIÓK KÉSZÍTÉSÉNEK A MENETE

Történelemből feltétel két próbaillusztráció elkészítése. Egy a kiadótól igényelhető minta alapján reprodukció készítése illusztráció a következő leírás alapján:

  • Az illusztráció Mátyás király budai várában egy mozgalmas, ünnepélyes vacsorát ábrázol. A rajzon a következő elemek jelenjenek meg: sok ember egy hatalmas teremben ül asztaloknál: Mátyás király, Beatrix, úrhölgyek, lovagok, főurak szolgák, akik az ételeket szolgálják fel a terem díszes legyen az akkori stílusnak megfelelően az asztalon malacsült, hal, vadak, cipó, bor, kupa, serleg, gyümölcsök, díszes edények és evőeszközök, gyertyák stb. korabeli zenészek lanttal, hárfával udvari bolond

Tantárgyfüggetlen, humoros, karikatúra jellegű, szemléltető illusztrációból feltétel két próbaillusztráció elkészítése. Egy a kiadótól igényelhető minta alapján reprodukció készítése illusztráció a következő leírás alapján:

Egy tanteremben angolból érettségiznek a tanulók (16-18 évesek, minimum 5-6 fő), akik asztaloknál ülnek és írnak. A tanári asztalon található egy CD-lejátszó, amely a hallásértés részhez kell. A tanár az asztalnál ül és figyeli a vizsgázókat.

A reprodukcióhoz szükséges minták a molnar.csilla@maxim.co.hu e-mail címen igényelhetőek. Az elkészült pályamunkákat a fenti e-mail címre vagy a Maxim Könyvkiadó Kft. 6726 Szeged, Fürj u. 92/b postacímre kérjük eljuttatni.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSA

A pályázat benyújtásához elegendő, ha egy jelentkező csak az egyik kategóriában készít el próbaillusztrációt (történelem vagy tantárgyfüggetlen, humoros, karikatúra jellegű, szemléltető), de jelentkezni lehet mindkét kategóriában is.

Minden jelentkezőt e-mailben értesítünk a kiadó döntéséről, illetve a pályázóknak, akik tartalmilag formailag teljesítik a pályázati feltételeket, egy-egy könyvet küldünk ajándékba.

Mindkét kategória legjobb pályázatát 25.000-25.000 Ft értékű könyvutalvánnyal díjazzuk, amely az ország 100 könyvesboltjában bármely kiadó tetszőleges kiadványaira beváltható.

A beérkezett pályázatok alapján választjuk ki a tankönyvekhez az illusztrátorokat.

KAPCSOLAT

Ha bármilyen kérdésük merül fel, szívesen állunk rendelkezésükre:

Molnár Csilla Eszter szerkesztő
E-mail: molnar.csilla@maxim.co.hu
Telefon: 06-62-548-444

Forrás: http://www.olvas.hu/