palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tápió Régió fotópályázat

tapio_fotopalyazatA Tápió Régió internetes hírportál (www.tapioregio.hu) életkortól és lakóhelytől függetlenül „Tápió Régió” címmel fotópályázatot hirdet. A pályázatra csak olyan képek nevezhetők be, melyeket a pályázó maga készített. A pályázat témája kötött: A Tápió Régió bemutatása.
A pályázat célja, hogy az alkotó saját szemszögén keresztül mutassa be lakóhelyét. A beküldésre kerülő képek ábrázolhatják a régió természeti és építészeti szépségét, az itt élő polgárok életét, a Tápió Régió vonzerejét. A pályaművek lehetnek ezért – a teljesség igénye nélkül – műemlékfotók, portrék, események, tájképek, természetfotók, hangulatképek, városképek stb.

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket.
Tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével, vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

Minden pályázó maximum három képpel nevezhet. A feltöltésre kerülő képeknek jpg formátumúaknak, hosszabbik oldaluknak minimum 1024, maximum 3072 pixel méretűnek kell lenniük.
A feltöltésre kerülő képfájlok maximális mérete egyenként nem lehet nagyobb, mint 4 megabyte (4096 kilobyte).
A fotók lehetnek színesek vagy fekete-fehérek, de mindenkép RGB színtérrel kell rendelkezzenek.
A képeket, címmel ellátva kell beküldeni a tapioregio@gmail.comEzt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát címre, a pályázó elérhetőségeivel együtt!

Csak olyan számítógépes korrekciót fogadunk el, ami a kép információtartalmát nem változtatja meg. Tilos a montírozás, több kép egymásra másolása, képen szereplő elemek kiretusálása vagy bemásolása és a fotó bármilyen egyéb meghamisítása.
Megengedett a kép megvágása, lekicsinyítése, a szennyezett képérzékelő miatt a képre kerülő porszemek, szennyeződések retusálása, a színek korrekciója, illetve a fotó fekete-fehér és monokróm konverziója.
Megengedettek továbbá olyan számítógépes korrekciók, ami a hagyományos ezüstalapú nagyításkor szokásos képmódosítások digitális megfelelőjének számít (pl. takarás, utánvilágítás), de csak olyan mértékig, ami még nem meríti ki a fent említett montírozás vagy kiretusálás fogalmát. (Példa: a kép széleinek enyhe sötétítése az egységesebb kompozíció érdekében megengedett.)

A pályázónak a zsűri esetleges kérésére az eredeti képfájlokat be kell mutatnia.
A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a gyűlöletkeltésre alkalmas, közerkölcsöt sértő fotókat eltávolítja, és beküldőjüket kizárja a versenyből.
A pályázó elfogadja az azonnali kizárás jogát, amennyiben a zsűri a beküldött pályamunkával kapcsolatban bármilyen szabálytalanságot állapít meg.
A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat kiírója a beküldött képeket – promóciós célra – ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja weboldalán és egyéb más megjelenési felületeken.

Feltöltési és beküldési határidők:

A beküldés lezárása: 2010. április 1.

Nyilvános eredményhirdetés és díjkiosztás 2010. április 24.-én a Káta Art rendezvényén, a győztesek értékes nyereményekben részesülnek.

További információ: gallaigabor@gmail.comEzt az email címet a spamrobotok ellen védjük, megtekintéséhez engedélyezze a JavaScript használatát

Forrás: http://tapioregio.hu/