palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Te inspirálod a világot! pályázat

Része vagy a gondolkodó generációnak? Mutasd meg magad, oszd meg a világod másokkal! A jövőt te is alakítod, és igenis számít, hogyan látod magad körül a dolgokat. Ha van világmegváltó gondolatod, nagyszerű ötleted, ha változtatnál a világ folyásán vagy egyszerűen csak másképp látod a megoldásokat, jelentkezz!
Kik vagyunk?
A TEDxYouth a TED-del szoros kapcsolatot ápoló új platform, amely gondolkodó, cselekvő és vezető fiatalokat mutat be. A TED (www.ted.com) mára egyre több fiatalt ragadott magával, ám nem csak ők tanulhatnak a nagy gondolkodóktól, mi is tanulhatunk az ifjúságtól!

A TED és TEDx partnerei 2010. november 20-án (ENSZ Egyetemes Gyereknap) a világ számos pontján (Amszterdamtól Tokióig) rendeznek TEDxYouth eseményeket. Ehhez az eseménysorozathoz kapcsolódik a TEDxYouth@Budapest, amelyet 2010. november 20-án Budapesten rendez meg a HVG Kiadó, együttműködésben a Magyar Telekommal.

Ezen a napon a világ a fiatalokra figyel, az innovatív, friss, újító ötletekre és nézőpontokra, gyerekek, fiatalok által megvalósított projektekre és ifjú tehetségekre.
Hiszen a jövő az ő kezünkben van.

TEDxYouth@Budapest – a konferencia
“Te inspirálod a világot!”
Időpontja: 2010. november 20.
Helye: Budapest – belváros (végleges helyszín hamarosan)
Jellege: Egész napos konferencia kb. 60 perces előadásblokkokkal, amelyekben 5-18 perces előadások kapnak helyet, 40-50 perces szünetekkel.
Előadók: Fiatal tehetségek, akik különböző versenyeken, pályázatokon, tanulmányaik során, szakmájukban vagy hobbijukban újító elképzelésekkel kitűnnek társaik közül, kimagasló eredményeket értek el az élet bármely területén.

Célunk: Felfedezni és bemutatni egy fiatal, erős alkotó szellemi közösséget. Integrálni a fiatalokat egy inspiráló hazai gondolkodó közösségbe, amelyben lehetőséget kapnak további fejlődésre, kutatásra, alkotásra.
További info: www.tedxy.hu

Hogyan vehetsz részt?

Ha jönnél, mert érdekel

Ha 15-30 közötti, közép- vagy felsőoktatásban tanuló diák vagy, aki kíváncsi mások gondolataira, véleményére, ráadásul neked is van saját véleményed a világról, és azt szívesen megosztanád másokkal, jelentkezz résztvevőnek a TEDxYouth@Budapest konferenciára!
A tedxy.hu weboldalon található regisztrációs lapon foglald össze, mik a számodra legfontosabb gondolatok. Ha kreatív és aktív vagy, 100-ad magaddal ingyenesen vehetsz részt Magyarország első rólad/neked szóló konferenciáján!
Oszd meg velünk leginspirálóbb gondolataidat vagy tevékenységed a TEDxYouth@Budapest Facebook oldalán is! Az 5 legtöbb like-ot kapó gondolat alkotója szintén ingyenes belépőt nyer a november 20-i konferenciára.
A 100 térítésmentes helyről a beküldött gondolatok alapján a szervező csapat dönt. Ha esetleg nem kerülnél be a száz hely egyikére, akkor is ott lehetsz a diákok számára fenntartott kedvezményes árú belépőjeggyel.

Ha mondanád a magadét
Ha úgy érzed, kiforrott mondanivalódhoz csak egy mikrofon és értő hallgatóság hiányzik, ne habozz, jelentkezz előadónak a TEDxYouth@Budapest konferenciára!
Töltsd ki a regisztrációs űrlapot a www.tedxy.hu weboldalon, majd az előadónak jelentkezéskor töltsd fel az ötletedet, újításodat bemutató rövid videófilmed videa.hu-s linkjét vagy pdf-dokumentumot a www.tedxy.hu-n létrehozott profiloldaladhoz, vagy küldd el nekünk előadásod/mondanivalód rövid szinopszisát (max. 1 A4-es oldal) az info@tedxy.hu e-mail címre!
Az összefoglalót úgy alkosd meg, hogy megtudhassuk, ki vagy, milyen ötleted/projekted van, és azt, miért lehet érdekes az előadásod a közönség számára.
A jelentkezés lezárása: 2010.11. 08.
A további részletekért olvasd el figyelmesen a jelentkezési útmutatót.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ

Jelentkezési feltételek:
15-30 év közötti fiatalok jelentkezését várjuk. Akár a 100 ingyenes belépő egyikére, akár előadónak jelentkezel, a nevezés csak akkor érvényes, ha kitöltöd és érvényesíted regisztrációdat a www.tedxy.hu weboldalon.
Technikai feltételek:
1. résztvevő: A tedxy.hu weboldalon található regisztrációs lapon foglald össze, mik a számodra legfontosabb gondolatok.
2. előadó: a. Regisztrálj a www.tedxy.hu weboldalon, érvényesítsd a regisztrációd, majd kattints a Jelentkezek előadónak gombra.

  • b. Töltsd fel a profiloldaladhoz az ötletedet, újításodat bemutató rövid videófilmed videa.hu-s linkjét vagy a bemutatkozó pdf dokumentumot.
  • c. Amennyiben írásban foglalod össze a gondolataidat, küldj egyedi munkát! Ne pályázz máshova szánt, már felhasznált dolgozattal. A pályázat lényege a figyelemfelkeltés, ennek megfelelően fogalmazd meg a gondolataid.
  • d. A videófilmed bármilyen digitális eszközzel, fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, családi felvevővel, de akár szuper HD kamerával elkészítheted. Formátum: .wmv, .mov, .flv
  • e. A kész filmet töltsd fel a videa.hu-rara, és küldd el nekünk a linket az info@tedxy.hu címünkre! Hossza: 1-3 perc Tartalmi kikötés: Az ötleted/projekted mellett arra is kíváncsiak vagyunk, miért szeretnél bemutatkozni a TEDxYouth@Budapest konferencián!

A pályázat leadási határideje: 2010.11.08.
Az elkészült filmed legkésőbb 2010.11.08-ig kell feltöltened a Videa/TEDxYouth@Budapest csatornára.
A résztvevőnek és az előadónak jelentkezők nevezéseit a szervezők folyamatosan értékelik (ezért érdemes minél hamarabb elküldened), legkésőbb 2010.11.10-ig elbírálják, és 2010.11.12-ig mindenkit értesítenek.

Ha nem találod a választ a kérdésedre, akkor a pályázattal kapcsolatos kérdésekkel ide fordulhatsz: info@tedxy.hu

A beérkezett pályázatokat a http://www.tedxyouthatbudapest.com/hu-HU/Videok.aspx oldalon, a TedxYouthBp Videa csatornánkon www.videa.hu/csatornak/51 , vagy a Facebook oldalunkon www.facebook.com/tedxy találod!

Letölthető dokumentumok

tedxyouthbudapest_palyazati_felhivas

tedxyouthbudapest_jelentkezesi_lap