palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tehetség borítóterv pályázat

angolsuli pályázatOlyan színes borítóterveket várunk A/5 formátumú kiadványainkhoz, melyek kifejezik a könyvkiadó által kiírt “Rejtett tehetség 2010.” és “Ifjú tehetség 2010.” irodalmi pályázatok témáját.

A pályázatnál előnyt élvez az, aki a teljes, nyomdakész borítótervet elkészíti, de lehet csak címlapot is tervezni. (Minta egy teljes borítóképről.)

A pályázatokat csak elektronikus formátumban lehet beküldeni. A kiadó által előnyben részesített formátum: InDesign (CS4); Photoshop. Aki nem rendelkezik a formátum előállításához szükséges szoftverrel, az letöltheti a próba változatot a http://www.adobe.com/downloads/ internetes oldalról. A teljes borító elkészítésekor úgy kell beállítani a tartalmat, hogy a nyomda számára át tudjuk majd méretezni a gerincet, amennyiben szükséges. Csak szabadon felhasználható betűtípusokat lehet alkalmazni, és kérése a betűtípust mellékelni kell.

A csupán címlapképet készítőknél nyomdai sokszorosításra alkalmas nagy felbontású grafikus fájlokat várunk (jpeg, bmp, idd, psd, stb. formátumokban).

Egy pályázó mindkét kötethez maximum 2 tervet küldhet be.

Beküldendő:

  • jpeg, bmp, idd, stb. formátumú címlapkép (csak címlapot tervezőknél)
  • minden felhasznált fájl, valamint idd, psd fájl és pdf konvertálás kifutóval, nyomdai jelzésekkel (teljes borítónál)
  • emberek fényképeit tartalmazó anyagoknál a felhasználáshoz való hozzájárulás

Aki a fentiektől eltérő anyagot küld be, a pályázatból kizárja magát.

A pályázati anyagot az angolsulikft kukac gmail pont com e-mail címre, “Tehetség 2010. borító pályázat” megjelöléssel kérjük beküldeni. Nyomtatott változatot, papírképet, rajzot, stb. nem fogadunk el.

A pályázatok beérkezési határideje 2010. november 15. hétfő 12:00 óra.

Az AngolSuli Kft. kiadó és pályázó közt szerződéses jogviszony jön létre a művek beküldésekor. Szerző rendelkezésre bocsátja saját szellemi termékét és vállalja, hogy a pályázat díját maradéktalanul megfizeti — függetlenül a megjelenéstől. Amennyiben a borítóterven személy(ek) fotója(i) jelenik meg, a szerző köteles beszerezni a korlátlan megjelenéshez való írásbeli hozzájárulást az AngolSuli Kft. javára (kiskorúaknál a szülő írásbeli nyilatkozatát), és ezeket a nyilatkozatokat elektronikus formában meg kell küldenie a kiadónak.

A beérkezett pályaműveket a kiadó grafikusa bírálja el, azonban a végső döntés jogát az AngolSuli Kft. ügyvezetője saját magának fenntartja. A kiadó nem köteles döntését indokolni.

A pályázat díja
szerzőnként 3000,-Ft (háromezer forint), ami az AngolSuli Kft. kiadó bankszámlájára (Apátfalva és vidéke Tak. Szöv. 56400049-10010471) utalandó legkésőbb a pályázati határidő lezárásának napjáig. A banki/postai átfutás miatt a határidő lezárta utáni ötödik munkanapig elfogadjuk a beérkező befizetéseket. Kérjük a közlemény rovatban a név, cím és “Tehetség 2010.” feltüntetését. A befizetésről számlát küldünk a címlaptervet tartalmazó antológiával együtt.

A pályázótól kért adatok:

  • név, álnév (ha álnevet használ, akkor csak azt jelentetjük meg)
  • kiskorúak esetén szülő, gondviselő neve
  • cím (csak a települést jelentetjük meg, de a postázáshoz szükségünk lesz a teljes névre és címre)
  • életrajzi adatok
  • iskolások esetén a szerző által látogatott iskola neve, címe
  • (fekete-fehér) portrékép digitális formában (jpeg, bmp, stb.)
  • kb. 4-5 sor bemutatkozás, mely az antológiában megjelenik

A pályázónak nyilatkoznia kell arról, ha személyes adatot (név, álnév kivételével) nem kíván megjelentetni. Amennyiben az adatok beküldésekor nem tesz ilyen nyilatkozatot, az a megjelenéshez való hozzájárulását fejezi ki. Álnevet használóknál csak az álnevet jelentetjük meg.

A pályázat résztvevői oklevelet és egy tiszteletpéldány antológiát kapnak. A bírálók által dobogós helyezésben részesülők az AngolSuli Kft. kiadványaiból válogatott ajándékcsomagot kapnak. A pályázók további antológiákat rendelhetnek 40% kedvezménnyel. Mivel az ár a terjedelemtől fog függni, csak a szerkesztés lezárása után fogjuk közzétenni az árat a kiadó honlapján, illetve Internetes áruházunkban (http://angolsuli.aruhaz.info/)